Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

L’estiu més càlid de les nostres vides

L’estiu de 2021 ha estat el més càlid mesurat mai a Europa, segons el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus


Segons el darrer butlletí climàtic mensual del Servei de Canvi Climàtic de Copernicus, l’estiu de 2021 ha estat el més càlid mesurat mai a Europa. La temperatura mitjana del trimestre juny-juliol-agost ha resultat ser 0,96ºC més càlida de l’habitual i 0,1ºC més càlida que els estius de 2018 i 2010, els més calorosos fins ara.

Les grans ones de calor viscudes al sud d’Europa i l’est del continent han permès que aquestes àrees siguin precisament les que tenen una anomalia més marcada. A la Mediterrània les condicions càlides associades a una dorsal anticiclònica, molt potent, afectaven Grècia i Turquia amb calorades extremes que afavorien la propagació de nombrosos incendis forestals. A l’illa de Rodes, concretament a la localitat de Lidos, es mesuraren 34ºC de mínima, essent la més alta registrada a Europa en un mes d’agost. A Sicília el passat 11 d’agost s’arribà a 48,8ºC que, en cas de ser verificats per l’Organització Meteorològica Mundial, esdevindran la temperatura més alta mesurada mai a Europa.

Aquesta mateixa onada de calor afectà les Balears entre els dies 11 i 15 d’agost. Dia 14 s’arribà a 41ºC a sa Pobla, un registre que iguala el rècord en aquesta estació. Altres estacions com la de Porreres, la serra d’Alfàbia, Banyalbufar, la Mola (Maó) o Cala de Bou (Sant Josep de sa Talaia) varen batre els seus rècords. La mínima nocturna també va ser prou elevada en aquest període. A Palma (Porto Pi) hi va haver 7 nits tòrrides seguides.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...