X

‘Hi ha algú al bosc’, el documental sobre les víctimes de violacions a la guerra dels Balcans

Famílies senceres fugiren de la guerra i s'instal·laren a Mallorca

09/02/2021

‘Hi ha algú al bosc’, el documental sobre les víctimes de violacions a la guerra dels Balcans

B3 Televisió emet anit el documental dirigit per Teresa Turiera-Puigbò i Erol Ileri. “Hi ha algú al bosc” és el relat de les agressions sexuals que patiren milers de dones quan esclatà la guerra dels Balcans, i com va marcar la seva vida. Un treball amb testimonis en primera persona, i el camí que varen haver de fer perquè, per primera vegada, les violacions fossin considerades crims de guerra contra la Humanitat pel Tribunal penal de l’exIugoslàvia.
Hi ha algú al Bosc, forma part d’un projecte cultural que inclou una obra de teatre i una exposició fotogràfica. L’obra, interpretada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, entre d’altres es podrà mirar al Teatre Principal de Palma els dies 11 i 12 de febrer.

La crueltat de la Guerra va fer que milers de persones fugissin del país. Molts tengueren la sort de començar una vida nova fora de Bòsnia i Hercegovina. Dels milers de refugiats que abandonaren ca seva, alguns arribaren a Mallorca, concretament a Sóller, on 28 anys després encara hi viuen. La família Radovanovic, ens ha contat la seva història.

09/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT