política

Quinze alts càrrecs del Govern cobren un plus de 22.000 euros anuals per tenir la residència fora de Mallorca

Una esmena de MÉS per Menorca als pressupostos demana acabar amb la partida només per als que resideixen fora de les Illes

Quinze+alts+c%C3%A0rrecs+del+Govern+cobren+un+plus+de+22.000+euros+anuals+per+tenir+la+resid%C3%A8ncia+fora+de+Mallorca

En aquests moments, 15 alts càrrecs del Govern tenen la seva residència fora de Mallorca, i perceben un plus de 22.000 euros bruts anuals, el que suposa un total de 330.000 euros. D’aquests, sis són alts càrrecs de Podem de les conselleries d’Agricultura, Transició Energètica i Sectors Productius i Salut que resideixen fora de les Balears: cinc resideixen a la península i una -la interlocutora parlamentària de la conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Diana María Alonso San Alberto- a Brussel·les. La informació d’on tenen la residència aquests i els nou restants no apareix al portal de Transparència.

Una esmena de MÉS per Menorca als pressuposts del 2020 ha obert el debat sobre si s’ha de pagar aquest un plus. L’esmena, que va ser rebutjada dimarts a la Comissió de Pressupostos del Parlament, segueix viva per a debatre’s al ple. Exigeix que s’elimini aquest complement que s’ha abonat en els darrers exercicis però que, en canvi, es mantingui en el cas dels alts càrrecs que resideixen a Menorca, Eivissa i Formentera per paliar el cost de traslladar-se a Mallorca: un complement que té la mateixa quantia de 22.000 euros.

Concretament, l’article 16 del Projecte de Pressupostos contempla que “els membres del Govern de les Illes Balears, els alts càrrecs, inclosos els òrgans unipersonals de direcció a què es refereix l’article 21 de la Llei 7/2010 esmentada, i el personal eventual que, en el moment del seu nomenament, resideixin a les illes de Menorca, Eivissa o Formentera o fora de les Illes Balears, i mentre mantenguin aquesta residència, tenen dret a percebre una indemnització pel cost de la seva residència temporal a l’illa de Mallorca. La quantia de la indemnització esmentada és de 22.000 euros i s’ha de percebre en dotze mensualitats”.

A banda del plus per als càrrecs que resideixen fora de les les Illes, els pressupostos en preveuen un per aquells que desenvolupen la seva tasca fora de les Balears. Qui percep aquest plus, i també el de residència fora de l’arxipèlag, són informacions que no apareixen, però, a l’apartat de Transparència del Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca es marca com a reptes aconseguir més autonomia i resoldre la reforma de la carretera

Susana Mora confia que la futura llei de Consells donarà més llibertat i flexibilitat a les institucions insulars

Catalina Cladera defensa la tasca de l’IMAS i demana prudència

El grup del PP i Vox volen que la presidenta del Consell de Mallorca doni explicacions en un ple extraordinari

Primera reunió del comitè autonòmic de Ciutadans a les Balears amb Mesquida al capdavant

Patrícia Guasp ocupa el càrrec de secretària d'Acció Institucional que havia quedat desert amb la marxa d'Olga Ballester