política

Hila, contrari a un informe de Cort que recomana eliminar la gratuïtat del pàrquing de Son Espases

És una de les aportacions de l'Ajuntament de Palma en l'informe de la Comissió de Medi Ambient sobre el projecte de tramvia a l'Hospital

Hila%2C+contrari+a+un+informe+de+Cort+que+recomana+eliminar+la+gratu%C3%AFtat+del+p%C3%A0rquing+de+Son+Espases

En un dels informes tècnics emesos per l’Ajuntament de Palma sobre el projecte de tramvia que ha d’unir la plaça d’Espanya i l’Hospital de Son Espases, Cort planteja la possibilitat d’eliminar la gratuïtat de l’aparcament de l’hospital per, així, fomentar l’ús del transport públic. Una consideració que el batle de Palma, José Hila, ha dit que és tècnica i que no comparteix. “L’equip de govern està plenament d’acord amb la gratuïtat de l’aparcament de Son Espases. Així ho manifestàrem en el seu moment, més enllà que un informe tècnic plantegi una altra possibilitat. No és l’opinió de l’equip de Govern”, ha dit Hila.

Consideracions de la Comissió de Medi Ambient al projecte de tramvia a Son Espases

La Comissió balear de Medi Ambient ha emès un document d’abast sobre el projecte de tramvia entre la plaça d’Espanya de Palma i Son Espases. L’informe recull les consideracions fetes per tots els departaments del Govern, del Consell insular i de l’Ajuntament implicats en l’avaluació del projecte.

L’informe especifica qüestions paisatgístiques i mediambientals que s’hauran de tenir en compte a l’hora d’elaborar el projecte final i la seva avaluació ambiental. Elements com ara l’afectació de l’execució del projecte sobre l’arbrat, els espais d’ombra, els renous, les tremolors o l’impacte sobre la síquia de la Vila.

El document té una funció orientativa i, en aquest cas, ha estat voluntari; és a dir, ha estat el mateix Govern, a través dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, com a promotor del projecte, el que l’ha sol·licitat a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears. Ara, l’Executiu té quinze mesos per fer la redacció final i, a partir de llavors, la comissió tendrà tres mesos per a pronunciar-se amb un informe vinculant.

L’Ajuntament de Palma, que també ha participat en l’elaboració d’aquest document, aposta perquè el tramvia arribi a més barris de la ciutat i, així, fomentar el transport públic. I, en aquest sentit, el batle José Hila ha dit que el futur de la ciutat passa pel tramvia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vox critica la desescala i restriccions del Govern en front a la Covid

Destaquen que s'ha d'aprendre a conviure amb el virus, i cal compaginar salut i economia

El Govern central aportarà 105 milions d’euros per a la depuradora de Palma

La presidenta Francina Armengol s'ha reunit aquest divendres amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera

Ayuso respon a Armengol: “No pot donar lliçons als altres quan ha arruïnat moltíssimes famílies”

Per a Ayuso, els socialistes no estan assumint "la derrota electoral" i el PSOE en La Moncloa continua amb la...

Company reclama a Sánchez i Armengol que deixin les paraules i executin els fons europeus

La ministra Reyes Maroto ha presentat el Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic, valorat en 3.400 milions