X

Hila, sobre l’incivisme a Santa Catalina: “No només hi ha turistes, també hi ha molta gent de Palma”

El batle de Palma defensa que hi ha més policies a la barriada, més control i més sancions

07/05/2022

Hila, sobre l’incivisme a Santa Catalina: “No només hi ha turistes, també hi ha molta gent de Palma”

El batle de Palma, Jose Hila, s’ha referit a les queixes dels residents de la barriada de Santa Catalina pels forts renous i les molèsties provocades pels ‘tardeos‘ a la barriada i assegura que després de “dos anys sense ningú al carrer, torna la vida” i “els turistes i els residents tenen ganes de sortir, de gaudir i això suposa que tenim més gent al carrer”.

En aquesta línia, en declaracions a IB3 Notícies, Hila ha assegurat que el problema no és generat només pels turistes: “no són únicament turistes els que estan a Santa Catalina, també hi ha molta gent de Palma”. Per fer front a la situació, Hila destaca que hi ha més policies a la barriada, un fet que suposa “més control, també als locals, i més sanció, que és el que està en les nostres mans”.

“Entenc que el resident té una necessitat que és descansar i que els ciutadans tenen una necessitat que és viure i gaudir de la seva ciutat. Sempre tenim barris en aquesta situació”, ha assegurat. Per això ha defensat que el que pot fer l’Ajuntament és tenir una regulació específica a barriades, com el cas de Santa Catalina, en la que s’avança el tancament pel que fa a d’altres, sumat al reforç de la policia d’estiu: “Hem contractat més policies que mai per posar més policies que mai al carrer i Santa Catalina està inclosa en aquest pla”.

En concret, el pla de reforç d’estiu de la policia compta amb 120 policies a zones turístiques, com platja de Palma, Santa Catalina, o el centre de Ciutat.

Malgrat tot, els veïns critiquen que quan desapareixen els policies d’una zona concreta, els incidents tornen. “La ciutat no pot funcionar tenint un policia a cada cantonada. Ens hem d’ajudar, és una feina de tots. Deman civisme a la ciutadania i al turisme. Hem de fer una crida al civisme de la ciutadania i a fer un bon ús de l’espai públic”, ha sentenciat.

07/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris