espanya

Hisenda estudiarà baixar l’IVA a la cultura i als productes d’higiene femenina

Al segon cas és pero no "gravar a les dones amb un impost afegit pel simple fet de ser dones"

La ministra d'Hisenda María Jesús Montero, aquest dimecres al Congrés dels Diputats. /EFE EMILIO NARANJO


La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha apuntat aquest dimecres que en el full de ruta del Govern figura analitzar la possibilitat de baixar l’IVA als productes culturals, amb l’objectiu d’incentivar el seu consum, i als productes d’higiene íntima femenina, “per raons de discriminació”.

Durant la seva intervenció en la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés dels Diputats, Montero ha assenyalat que la possible reclassificació d’alguns productes i serveis perquè tributin amb l’IVA reduït o superreduït ha d’abordar-se “íntegrament” i no de manera separada.

En aquest sentit, ha reconegut que al seu “full de ruta” figura l’estudi de la capacitat d’aplicar possibles baixades de l’IVA a alguns productes, en concret els culturals i els de higiene íntima femenina per “no gravar dones amb un impost afegit pel simple fet de ser dones“.

El diputat d’ERC Joan Capdevila ha reclamat a Montero que baixi l’IVA a determinats productes, com a la higiene íntima femenina, els bolquers, els serveis de dependència o els serveis funeraris.

La ministra ha considerat que els possibles canvis fiscals han d’abordar-se “d’una forma global” perquè si s’esmicola “deixa de tenir coherència”.

En aquest sentit, ha afegit que el Govern treballa en el context europeu, que vol avançar cap a “un espai fiscal únic per a l’IVA”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estat d’alarma es podria allargar fins al 9 de maig i estableix un toc de queda a partir des de les 23h fins a les 6h

Les comunitats podran modular aquestes franges, amb una forquilla de dues hores, segons els seus criteris (entre les 22h i...

Rècord a Catalunya amb 6.000 contagis en 24 hores

És una de les comunitats que espera que s'aprovi un estat d'alarma per decretar un toc de queda nocturn

Les Illes Canàries, destinació segura per als alemanys

La xifra d'incidència a l'arxipèlag no supera els 20 casos per cada 100.000 habitants