economia

Hisenda ja coneix els ingressos dels propietaris que fan lloguer turístic

L'Agència Tributària preveu inspeccions en temporada alta pels defraudadors


Hisenda dona per controlada l’activitat econòmica que genera el lloguer vacacional amb el nou model de renda que obliga les plataformes turístiques a informar dels lloguers dels quals han participat. És el model 179 que, segons el delegat de l’Agencia Tributaria a les Illes, Arnau Cañellas, les diferents webs com AirBnb han seguit al 2018, i que els permet saber, de forma fiable, quins ingressos ha de declarar ara cada propietari.

L’Agencia Tributària ha enviat 21.000 avisos als propietaris de pisos de les Balears que fan lloguer turístic per a informar-los sobre com tributar els guanys generats per aquesta activitat en la present declaració de la renda. Per primera vegada, Hisenda ha consultat amb les webs turístiques els ingressos que ha obtingut cada titular, per obtenir-ne dades fiables. Beneficis que ara aquests propietaris han de declarar, amb sancions, en cas de no fer-ho, importants. La més elevada, la que suposa fins el 150% de l’impost no abonat. Segons Cañellas, amb aquest nou model es tanca el cercle del control del lloguer turístic a l’Estat.

De moment, els gestors administratius de les Illes no han rebut més consultes per aquesta novetat en la declaració de la renda d’enguany. El que sí destaquen és la fiabilitat que Hisenda dona a la informació que les plataformes turístiques li fan arribar sobre l’activitat dels propietaris dels pisos de lloguer vacacional.

L’Agència Tributària duu a terme, al marge de la campanya de l’IRPF, un intens control del lloguer turístic a les Balears, amb diferents actuacions i visites que es fan normalment en temporada alta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Hauser&Wirth obrirà un restaurant de proximitat a l’illa del rei

L’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local

L’empresari menorquí Luis Pablo Casals repeteix presidència al capdavant d’ASHOME

Amb la nova junta, s'intenten integrar totes les tipologies d'allotjament, també el lloguer turístic

Pimeco reclama a la Policia Local el control del ‘top manta’ i les pintades vandàliques

Aquest dijous horabaixa s'han reunit a la seu de la patronal del petit i mitjà comerç

L’AIREF alerta sobre el dèficit de les Balears

L'organisme de control fiscal considera improbable que la comunitat compleixi l'objectiu del 0,1%