Històrica classificació d’Espanya per als quarts de final del Mundial el dia del debut de Cata Coll

La portera de Marratxí ha disputat el seu primer partit amb la selecció espanyola absoluta en el duel de vuitens de final contra Suïssa

05/08/2023

24

La selecció espanyola de futbol ha aconseguit per primera vegada arribar als quarts de final d’un Mundial de futbol, després d’imposar-se avui matí a Suïssa (1-5) en el partit de vuitens.

Jorge Vilda ha introduït cinc canvis en l’onze respecte al darrer partit per afrontar l’empresa. La novetat més destacada, la de Cata Coll. La marratxinera ha debutat avui amb la selecció absoluta.

I l’aposta ha sortit bé. Ja al cap de cinc minuts Aitana Bonmatí ha posat per davant Espanya amb una acció magistral dins l’àrea. Els nirvis han arribat sis minuts després, quan aquesta desafortunada cessió de Laia Codina, una altra de les debutants avui, ha permès la igualada. Però Espanya ha reaccionat aviat, i ha demostrat el caràcter que li reclamava el seleccionador després de la derrota contra el Japó. Alba Redondo, la pichichi de la lliga espanyola, remata bé de cap, i s’avança a la defensa. La nit prometia a Nova Zelanda.

Sensació que es confirma amb el segon gol d’Aitana Bonmatí. La flamant MVP de la darrera Champions amplia la distància amb una rematada molt semblant a la del primer gol. Màgia en espais diminuts. I encara abans del descans, Laia Codina expiava el desencert amb un gol, aprofitant la confusió dins l’àrea després d’un servei de cantonada.

La segona meitat ha servit per donar descans a algunes jugadores, donar minuts a d’altres com Alexia, i veure com Jenni Hermoso culmina la golejada amb el cinquè.

I, sobretot, confirmar que Espanya ha arribat a aquest Mundial per rompre sostres. És la primera vegada que supera una eliminatòria en un torneig internacional. La història continua.