X

‘Històries de vida’, un projecte d’Alaior per treballar la memòria de la gent gran

A partir dels records, una educadora social els escriu un llibre sobre la seva vida. Una estona de tertúlia i companyia, a vegades també de familiars

24/11/2023

‘Històries de vida’, un projecte d’Alaior per treballar la memòria de la gent gran

‘Històries de vida’ és el nom d’un projecte dels Serveis Socials d’Alaior dirigit a la gent gran del poble. Una educadora social els visita a casa seva i escriu un petit llibre de la seva vida a partir dels seus records. Així treballen, per exemple, la memòria, l’autoestima i la comunicació.

Daniela Viola, treballadora dels Serveis Socials d’Alaior, en aquest cas, fa una visita a ca na Maria Ameller, una senyora de 101 anys, de qui també han fet la seva ‘Història de vida’, mantenint trobades amb ella. Reviuen records de la seva vida, com quan na Maria escrivia les cartes d’aquells vesins del poble que no sabien escriure i que s’havien de comunicar amb familiars que eren fora.

El projecte també suposa una estona de tertúlia i companyia, a vegades també de familiars. Així mateix, serveix per visibilitzar la vida i les feines de moltes dones que, durant anys, van aportar a la vida comunitària i social dels pobles. Serveis Socials d’Alaior ho ha fet ja amb una quarantena de persones grans del poble.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT