X

‘Homo ludens’, l’exposició que explica com els videojocs dibuixen la nova realitat

La mostra, comissariada per Liuca Carruba, s'inaugura aquest dimecres al CaixaForum de Palma

09/05/2023

‘Homo ludens’, l’exposició que explica com els videojocs dibuixen la nova realitat

Miquel García

Una enorme pantalla múltiple amb desenes de persones de perfils i edats diversos donen la benvinguda als visitants. Aparentment, no tenen res en comú, però totes juguen. I és que aquesta és la idea central de l’exposició ‘Homo Ludens, videojocs per entendre el present’. Tots, juguem o no a videojocs, som jugadors.

Per això, la mostra, allunyada de la celebració del videojoc, s’estructura en 6 espais en què s’explica al visitant la ingerència del joc, i després del videojoc, en tots els àmbits socials i personals de cada un de nosaltres. Es tracta d’un recorregut interactiu i participatiu segmentat en les sales ‘Juguem des de sempre’, ‘Juguem amb diners’, ‘Juguem amb la identitat’, ‘Juguem creant’, ‘Juguem amb els marges’ i ‘Tots juguem’. La nostra societat, diu Luca Carruba, comissari de la mostra, no es pot entendre sense la influència del videojoc.

Des de l’Art Game, amb peces de Bill Viola i Mónica Rikić, a la instal·lació en què es projecta el documental que tracta la realitat dels Gold Farmers, treballadors xinesos en règim de semiexclavitud que treballen per aconseguir habilitats i peces especials a alguns videojocs i que després venen per doblers reals. ‘Homo Ludens’ és una mostra que convé visitar de manera guiada. Ho podreu fer a partir de demà, dimecres, i fins a finals de juliol al CaixaForum de Palma.

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris