X

Hores decisives per a l’acord comercial amb el Regne Unit

El negociador de la Unió Europea, Michel Barnier, ha advertit que només queden poques hores perquè es pugui arribar a un acord que entri en vigor el primer de gener

18/12/2020

Hores decisives per a l’acord comercial amb el Regne Unit

El negociador de la Unió Europea per a la relació amb el Regne Unit després del Brexit, Michel Barnier, ha advertit que només queden poques hores perquè es pugui arribar a un acord que entri en vigor el primer de gener.

Barnier ha comparegut aquest divendres davant el Parlament Europeu per informar de l’estat de les negociacions entre Londres i Brussel·les i ha assegurat que “Estam en el moment de la veritat, ens queda molt poc temps productiu per aquestes negociacions, unes poques hores, si volem que l’acord entri en vigor l’1 de gener”.

El negociador de la Unió no ha pogut assegurar que es pugui arribar a un acord, i per això, ha instat a preparar tots els escenaris, tant el d’un pacte com el que no s’obtingui l’acord comercial abans de Cap d’Any. El Parlament Europeu estudiarà si dona llum verda a les mesures de contingència en cas que no hi hagi un acord.

Aques divendres mateix matí s’ha reprès el diàleg amb l’equip britànic.


El ‘Brexit’ obliga Menorca a cercar mercats turístics alternatius
Londres i Brussel·les continuaran negociant el Brèxit
Johnson adverteix que els termes que demana la UE pel Brexit són inacceptables

18/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT