X

Pedro Horrach demana regular la presumpció d’innocència

L'exfiscal anticorrupció ha assegurat que "els efectes reputacionals en els casos de corrupció són terribles i s'hauria de conjugar la informació"

22/06/2017

Pedro Horrach demana regular la presumpció d’innocència

L’exfiscal Pedro Horrach demana una regulació que permeti conjugar la presumpció d’innocència de les persones investigades i la transparència a l’hora d’informar per part dels mitjans de comunicació. Horrach, que ara exerceix de misser, ha assegurat avui que la presumpció d’innocència a Espanya està molt desvirtuada i ha demanat que es posi límit a les filtracions als mitjans de documents com les declaracions dels testimonis protegits. Horrach ha fet aquestes declaracions a unes ponències sobre el delicte fiscal i blanqueig de capitals, que ha organitzat ell mateix a Palma. Una jornada que ha comptat amb la presència del magistrat de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco. La intenció és donar consells a particulars i empreses per prevenir problemes amb la justícia.

Eloy Velasco ha parlat de les polítiques de prevenció de delictes dins les mateixes empreses. Unes polítiques que poden suposar rebaixes en les penes en el futur per aquestes companyies. També ha intervengut la inspectora en cap de la unitat central de delictes contra Hisenda, Caridad Mourelo. Ha dit que seria necessari un codi penal econòmic per perseguir els delictes contra la Hisenda pública. Mourelo ha afegit que quan hi ha una condemna per un delicte fiscal, la suspensió de l’entrada a presó del condemnat depèn del fet que torni o no els doblers defraudats, és a dir, que faci una reparació del dany.

22/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT