societat

Els alumnes de les Balears no tornaran a classe aquest curs

Les escoletes poden reobrir si compleixen les condicions sanitàries necessàries a la Fase 2

Els+alumnes+de+les+Balears+no+tornaran+a+classe+aquest+curs

Els alumnes d’entre 0 i 6 anys no tornaran a classe aquest curs. Era una proposta del Ministeri d’Educació que plantejava la reobertura dels centres per als alumnes d’aquesta franja d’edat amb la intenció d’afavorir la conciliació familiar, però la ministra Isabel Celaá va deixar aquesta decisió en mans de les Comunitats. A les Balears, la Conselleria d’Educació ha decidit no reprendre les classes presencials en la Fase 2. El conseller Martí March diu que aquesta postura està justificada per raons sanitàries i així ho ha exposat a la conferència sectorial celebrada aquest dijous, en la qual han participat el Ministeri i altres Comunitats Autònomes.

Pel que fa a les escoletes que volen reobrir a partir de dia 25, March ha dit que si ho fan han de complir les garanties sanitàries i respectar determinades ràtios de nins.

A més, la Conselleria proposa que, quan les Illes entrin en la Fase 2, hi hagi tutories voluntàries per als alumnes de quart d’ESO, segon de Batxillerat, sisè de Primària, segons cursos d’FP i darrers cursos dels ensenyaments de règim especial. Aquestes tutories podrien ser individuals o en grup, amb un màxim de 5 alumnes, i s’hauria de demanar cita prèvia.

La Conselleria també considera que els centres d’Educació Especial no han de reobrir aquest curs, per les mateixes raons sanitàries.

El conseller es reunirà amb diversos representants de la comunitat educativa, la setmana que ve, per debatre aquestes propostes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un grup de comerciants enceta una recollida de signatures contra el sentit únic del port de Maó

L'APB tirarà endavant tot i la protesta: la mesura entrarà en vigor dilluns que ve

Maó protesta davant Endesa pel mal estat de la calçada del camí de Trepucó

Les obres de canalització per traslladar l'aigua des de l'EDAR des Castell fins a la central tèrmica de Maó continuen...

El Govern es reuneix amb la FAPA per tractar sobre el proper curs i la conciliació familiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes destaca que la socialització és insubstituïble dins del procés educatiu

L’UME envia personal, material i vehicles per la campanya contraincendis a Balears

Segons el Ministeri de Defensa, aquest reforç permetrà desplaçar un primer contingent de militars en helicòpter des de la Península...