societat

Els alumnes de les Balears no tornaran a classe aquest curs

Les escoletes poden reobrir si compleixen les condicions sanitàries necessàries a la Fase 2


Els alumnes d’entre 0 i 6 anys no tornaran a classe aquest curs. Era una proposta del Ministeri d’Educació que plantejava la reobertura dels centres per als alumnes d’aquesta franja d’edat amb la intenció d’afavorir la conciliació familiar, però la ministra Isabel Celaá va deixar aquesta decisió en mans de les Comunitats. A les Balears, la Conselleria d’Educació ha decidit no reprendre les classes presencials en la Fase 2. El conseller Martí March diu que aquesta postura està justificada per raons sanitàries i així ho ha exposat a la conferència sectorial celebrada aquest dijous, en la qual han participat el Ministeri i altres Comunitats Autònomes.

Pel que fa a les escoletes que volen reobrir a partir de dia 25, March ha dit que si ho fan han de complir les garanties sanitàries i respectar determinades ràtios de nins.

A més, la Conselleria proposa que, quan les Illes entrin en la Fase 2, hi hagi tutories voluntàries per als alumnes de quart d’ESO, segon de Batxillerat, sisè de Primària, segons cursos d’FP i darrers cursos dels ensenyaments de règim especial. Aquestes tutories podrien ser individuals o en grup, amb un màxim de 5 alumnes, i s’hauria de demanar cita prèvia.

La Conselleria també considera que els centres d’Educació Especial no han de reobrir aquest curs, per les mateixes raons sanitàries.

El conseller es reunirà amb diversos representants de la comunitat educativa, la setmana que ve, per debatre aquestes propostes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La Sonrisa Médica, el nadador paralímpic Xavi Torres, la Fundació Banc de Sang i Teixits guardonats amb els premis solidaris ONCE Illes Balears 2022

La ONCE distingeix a les persones, institucions o empreses que han destacat durant el darrer any per la seva tasca...

El sindicats d’infermeria denuncien una vegada més la situació insostenible de les urgències a l’Hospital Son Espases

Amb més de 140 pacients a urgències i una cinquantena esperant llit, alerten de la saturació i les situacions d'estrès...

El sedentarisme incrementa la incidència dels ictus i dels traumatismes cranioencefàlics

Un equip d'IB Notícies ha visitat l'AEMIF, a Eivissa, un centre de referència per a persones que han patit dany...

Més de 4.000 treballadors interins de la sanitat pública de Balears passaran a ser fixos

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret que és conseqüència de l'estirada d'orelles que va fer...