societat

Els alumnes de les Balears no tornaran a classe aquest curs

Les escoletes poden reobrir si compleixen les condicions sanitàries necessàries a la Fase 2

Els+alumnes+de+les+Balears+no+tornaran+a+classe+aquest+curs

Els alumnes d’entre 0 i 6 anys no tornaran a classe aquest curs. Era una proposta del Ministeri d’Educació que plantejava la reobertura dels centres per als alumnes d’aquesta franja d’edat amb la intenció d’afavorir la conciliació familiar, però la ministra Isabel Celaá va deixar aquesta decisió en mans de les Comunitats. A les Balears, la Conselleria d’Educació ha decidit no reprendre les classes presencials en la Fase 2. El conseller Martí March diu que aquesta postura està justificada per raons sanitàries i així ho ha exposat a la conferència sectorial celebrada aquest dijous, en la qual han participat el Ministeri i altres Comunitats Autònomes.

Pel que fa a les escoletes que volen reobrir a partir de dia 25, March ha dit que si ho fan han de complir les garanties sanitàries i respectar determinades ràtios de nins.

A més, la Conselleria proposa que, quan les Illes entrin en la Fase 2, hi hagi tutories voluntàries per als alumnes de quart d’ESO, segon de Batxillerat, sisè de Primària, segons cursos d’FP i darrers cursos dels ensenyaments de règim especial. Aquestes tutories podrien ser individuals o en grup, amb un màxim de 5 alumnes, i s’hauria de demanar cita prèvia.

La Conselleria també considera que els centres d’Educació Especial no han de reobrir aquest curs, per les mateixes raons sanitàries.

El conseller es reunirà amb diversos representants de la comunitat educativa, la setmana que ve, per debatre aquestes propostes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB Menorca adverteix que quan bufa vent del nord l’aire de Maó empitjora pel fumeral de la central tèrmica

L'entitat reclama que quan es produeixi aquest fenomen es triïn formes de producció d'electricitat manco contaminants

Sanitat planteja mantenir limitada la mobilitat entre comunitats per Pasqua

Les Balears ja han endurit els controls a ports i aeroports i abaixa el llindar d'incidència acumulada per limitar l'entrada de viatgers de comunitats amb alts casos

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener