Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

METEOROLOGIA

I després de la neu, arriba un anticicló amb cel destapat i gelades a la nit

Temps calmat amb temperatures una mica més elevades durant el dia

Fotografia de Marc Marco des del puig de Lofra.


Fins a 70 cm de neu s’acumulen a les parts altes de la serra de Tramuntana, a Mallorca, segons informa l’AEMET. Després de 7 dies consecutius de nevades s’assoleixen els gruixos més destacables des de febrer de 2015. Una situació de fred i neu que s’acaba amb l’arribada de l’anticicló. No obstant, aquest dilluns hi ha qui encara aprofita la neu instal·lada a la Serra per esquiar-hi, com és el cas de Sion Oliver al puig de Maçanella.

També IB3 us mostra en primícia imatges de dron de la Tramuntana nevada, concretament a la zona d’en Galileu i Maçanella.

 

Torna l’anticicló

L’anticicló atlàntic estendrà la seva àrea d’influència cap a Europa occidental asserenant el temps en general també a l’àrea mediterrània. Amb la seva arribada s’acaba l’entrada freda que ens ha acompanyat les dues darreres setmanes. El temps serà encara fred de nit, amb gelades a Mallorca i Eivissa però amb sol i remuntada del termòmetre a migdia.

La persistència de la neu

Sense noves nevades a la vista i sense l’advecció freda que les alimentava, la neu desapareixerà de les cotes mitjanes de la serra de Tramuntana, gràcies a un ambient més suau de dia. Ara bé, no ho farà de les parts altes on persistirà la resta de la setmana i serà visible als relleus més elevats i les zones orientades al nord.

Primeres gelades

Aquesta matinada de dilluns ja s’han produït les primeres gelades a la serra de Tramuntana i l’interior de Mallorca, amb -0,6 ºC a Son Torrella, -0,3 ºC a Binissalem i -0,2 ºC a Sineu com a registres més destacats. Les gelades se succeiran aquests pròxims dies i seran encara més intenses.

Els períodes de calma anticiclònica afavoreixen les pèrdues de calor per radiació nocturna en les nits llargues d’hivern. A les àrees elevades que encara conserven neu i a les zones enclotades i allunyades de la mar la pèrdua és superior i per aquest motiu és on s’esperen els registres de mínima més baixos.

Una setmana de temps tranquil

Amb l’arribada de les altes pressions el temps en general serà calmat. No hi haurà més precipitacions ni tampoc niguls d’entitat tret de bancs de boires matinals. Tan sols destaca una entrada de vent de tramuntana que es notarà sobretot a Menorca divendres amb cops de fins a 70 km/h.


 més info Els mallorquins amants de la neu tanquen una setmana de somni

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |