menorca

Iago Negueruela: “El decret llei ha funcionat per mantenir l’ocupació en la construcció”

El conseller de Treball ha assegurat avui a IB3 Ràdio que el Govern està ultimant un pla de reactivació laboral que s'espera presentar al més aviat possible

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela (Imatge d'arxiu)


 
Escolta aquí l’entrevista d’IB3 Ràdio al Conseller Iago Negueruela

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest divendres que sense la incidència del decret de reactivació 8/2020, aprovat aquesta setmana com a projecte de llei, la situació de l’atur a Balears hagués estat pitjor, especialment per al sector de la construcció.

Negueruela ha destacat en declaracions a IB3 que, precisament, gràcies al decret que va permetre al sector de la construcció continuar treballant, l’atur a Balears ha registrat increments en tots els àmbits excepte en aquest. En aquest sentit, el conseller ha recordat que es va acusar al Govern que aquesta norma no tindria cap efecte.

Sobre les xifres concretes de l’atur, el conseller Negueruela ha assegurat que “eren les esperades i eren previsibles”, després d’uns mesos marcats per la no contractació de treballadors temporals.

El conseller ha lamentat que, com a comunitat vinculada fortament al sector serveis, les situacions de vulnerabilitat “són una realitat” i ha expressat el seu compromís per continuar treballant en favor de col·lectius vulnerables. També ha anunciat que el seu departament ultima un pla de reactivació laboral que s’espera presentar “al més aviat possible”.

Sobre la pròrroga dels ERTO, Negueruela ha defensat l’actual sistema de pròrrogues que permet examinar la situació cada tres o quatre mesos i activar ajudes “sectorializades”. En aquest sentit, ha assegurat que gràcies a aquesta manera de treballar Balears ha pogut captar més recursos per als col·lectius més afectats.

Negueruela també ha recordat que els fixos discontinus podran mantenir-se en ERTO fins al 31 de gener, amb una protecció especial. Les empreses tramitaran les baixes dels treballadors i la sol·licitud col·lectiva de l’atur, per evitar col·lapses en el servei administratiu. Els treballadors tendran així una prestació extraordinària que no els consumirà l’atur i que serà del 70% de la base reguladora. Uns 85 mil treballadors i treballadores se’n podran beneficiar.

En matèria turística, el conseller de l’àrea ha insistit que el Govern treballa amb tots els agents implicats per “aprofitar qualsevol oportunitat” per poder reprendre l’activitat i ha lamentat especialment el cas de Regne Unit, marcat no sols per la situació epidemiològica sinó també per les negociacions del Brexit.

En tot cas, Negueruela ha assenyalat que s’estan buscant fórmules per buscar nous mercats emissors, també nacionals, i ha expressat el seu desig que Balears sigui dels primers territoris a implantar els test d’antígens.


Creix un 90,9% l’atur respecte al setembre de 2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

Denuncien la desaparició de cinc joves positives de l’hotel COVID de s’Arenal d’en Castell

L'112 ha donat avís aquest dissabte vespre a la Policia des Mercadal i a la Guàrdia Civil perquè mirin d'interceptar...

Detingut un home per agredir una persona que li havia demanat que es posàs la mascareta a Sant Lluís

La Guàrdia Civil i la Policia des Mercadal intervenen per aturar una festa a l'hotel COVID de s'Arenal d'en Castell

L’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius de l'operació "Plan Vigilante Balear" és l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un...