X

Iago Negueruela nega conèixer la investigació de la compra de mascaretes

L'exconseller i l'exdirector general de l'IB-Salut, Manuel Palomino, defensen la reclamació del Govern dins el termini establert

13/05/2024

Iago Negueruela nega conèixer la investigació de la compra de mascaretes

Iago Negueruela ha negat conèixer la investigació de la Guàrdia Civil sobre les mascaretes comprades a l’empresa Soluciones de Gestión: “No estic dubtant; no ho sabia ni jo ni els membres del Consell de Govern; no ho sabíem”. L’exconseller de Turisme, Economia i Treball ho ha assegurat a la comissió d’investigació sobre els contractes d’emergència de la pandèmia. Diu que no coneix Koldo García i que mai no ha parlat amb ell. La tensió entre el representant del Partit Popular, José Vicente Marí Bosó, i el membre del PSIB-PSOE ha estat constant.

Al matí, en canvi, qui va ser director general de l’IB-Salut, Manuel Palomino, ha dit que sí que va tenir contacte directe amb Koldo García: “A resposta d’un WhatsApp es rep una telefonada d’aquest senyor, que es presenta com a assessor del Ministeri; era el senyor García”.

Un altre dels temes que ha aparegut diverses vegades a les compareixences de Palomino i Negueruela és la reclamació que va interposar el Govern per la diferència de qualitat de les mascaretes rebudes. Marí Bosó ha fet la pregunta a Palomino: “En tres anys no fan res; per què no ho vàreu reclamar immediatament?”. Qui era director general de l’IB-Salut en aquell moment ha respost: “Tenc quatre anys, ho faig dins el termini, l’any tres; què hi guanya el Servei de Salut? Té un estoc de seguretat”. Iago Negueruela, també demanat pel període que es va torbar el Govern a reclamar, ha acusat l’executiu de Marga Prohens de deixar l’expedient dins un calaix i deixar-lo caducar: “Va caducar amb vostès el 18 de gener; això no ho dic jo, Iago Negueruela, ho diu un jutge de l’Audiència Nacional”.

Les compareixences de Negueruela i Palomino han tengut un marcat accent balear, amb tres representants de les Illes -a banda de Marí Bosó, Vicenç Vidal (grup Plurinacional Sumar) i Jorge Campos (grup Vox) entre els cinc diputats que han fet preguntes.

13/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris