media

IB3, À Punt i TV3 aposten per una plataforma digital conjunta per “millorar la interrelació informativa”

Els tres directors de les radiotelevisions públiques catalanòfones han participat en el Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya


Els directors de les televisions públiques de les Balears, la Comunitat Valenciana i Catalunya han defensat aquest dimarts la necessitat de sumar esforços per impulsar una plataforma digital conjunta, que permeti una major oferta televisiva en català.

El director general de la Radiotelevisió pública de les Illes Balears (IB3), Andreu Manresa; el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, i el director de Televisió de Catalunya (TVC), Vicent Sanchis, han fet aquesta proposta durant la seva participació en el Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) a la Pedrera de Barcelona.

Manresa ha assegurat que cal afrontar el repte de crear una plataforma digital que incorpori les produccions de les tres televisions. El director general d’IB3 ha precisat que actualment ja existeix un agregador a internet que recull les seves produccions i les de TV3 i que pròximament podria comptar també amb les valencianes. “L’objectiu que tenim no és fer una televisió idèntica sinó coproduir, sumar esforços i millorar la interrelació informativa“, ha dit.

Costa ha afegit que “la nova televisió valenciana no pot fer programes de grans dimensions i, per això, necessita d’aquesta aliança entre les tres corporacions públiques“.

“Tenim tres territoris amb la mateixa llengua i la mateixa cultura i hem de col·laborar, de la mateixa manera que ho fan els parlants de francès, anglès o alemany”, ha agregat Sanchis. El director de TV3 també s’ha referit a l’actual revisió de la normativa audiovisual espanyola i ha afirmat que “és tan perjudicial per a Catalunya com totes les anteriors, ja que només defensen el castellà i cap altra llengua”.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha aprofitat per reiterar la profunda afectació que suposarà per al sector l’avantprojecte de Llei general de comunicació audiovisual que tramita el govern espanyol. “Crec que serà necessari, evidentment, negociar amb el govern espanyol les esmenes necessàries per a corregir les afectacions i mancances, però també cal donar una resposta urgent i adequada a les necessitats del sector audiovisual català i, per tant, cal disposar d’una nova llei audiovisual catalana”, ha asseverat. Així mateix, ha subratllat que és necessària un millor finançament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en concret, tal com estableix el Llibre blanc, 17 euros més per habitant a l’any, per a estar al nivell de les televisions públiques de països amb dimensions similars a Catalunya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Testimonis mallorquins de l’11S al Zoom

Pere Mateu i Toni Pizà visqueren en primera persona els atemptats, una de les tragèdies més importants de la història

Maria Ferrer inicia la nova etapa d”Al Dia’ a IB3 Ràdio

El programa comença dilluns a les 9 del matí fins les 13h

La llibertat de premsa, amenaçada de mort a l’Afganistan

Els talibans no només són contraris al fet que les dones exerceixin el periodisme, sinó que han obligat a fugir...

Els misteris de Lluc, protagonistes de “Mòpies”, la nova sèrie d’IB3

Protagonitzada per Alba Brunet i Valeria Sorolla, aquesta ficció és una aposta que combina el misteri amb el misticisme de...