societat

IB3 acosta la ràdio i la televisió a l’Institut sa Blancadona d’Eivissa

Els alumnes de segon d'ESO apliquen la nova metodologia "treballar per projectes" amb un taller radiofònic

IB3+acosta+la+r%C3%A0dio+i+la+televisi%C3%B3+a+l%27Institut+sa+Blancadona+d%27Eivissa

Els alumnes de segon d’ESO de l’Institut sa Blancadona apliquen la nova metodologia per “Treballar per projectes”, un nou sistema educatiu que els ajuda a aprendre tècniques que els serviran per a la vida real. En aquest cas la professora Mercè Pellicer ha apostat per fer un taller de ràdio i guiar als alumnes perquè s’endinsen en el món del periodisme i la comunicació. Aquest taller ajuda als docents a transformar els aprenentatges en una activitat més motivadora. Pellicer ha explicat a IB3 notícies que un dels reptes és que els alumnes siguin més “cooperatius”, a més de treballar junts, en grup, han d’entendre que cada decisió implica al grup. Una metodologia que els facilita aplicar tots els coneixements que adquireixen en altres assignatures i resoldre els reptes.

IB3, la ràdio i la televisió pública com instrument educatiu a les aules
Durant un trimestre prop d’una vintena d’alumnes del grup de 2n A i 2n B de sa Blancadona crearan el seu propi magazine de ràdio. Tendrà una durada de vint minuts. S’han organitzat en quatre grups i enregistraran contingut variat. L’espai radiofònic inclourà notícies, entrevistes, reportatges sobre esports i oci. El resultat final es podrà escoltar quan pares i alumnes vagin a recollir les notes. Es podrà fer a través d’un codi QR. Una iniciativa que motiva als alumnes.
El treball d’investigació dels “nous periodistes” de l’institut de sa Blancadona s’ha iniciat amb una investigació per cercar notícies i apropar-se als mitjans de comunicació. Una de les alumnes, Berta Azagra, es va posar en contacte amb IB3 per sol·licitar conèixer el funcionament de la ràdio i la televisió, després d’un intercanvi de correus, IB3 s’ha apropat a l’aula per respondre a les preguntes.
Entre els dubtes plantejats: “com escull el periodista l’ordre de les notícies més importants?, és lícit treure a un espai de televisió o de ràdio les declaracions o les imatges d’un famós si renuncia a sortir per qualsevol espai informatiu?, què són les sintonies de ràdio?
Als alumnes els agrada el repte de crear el seu propi espai radiofònic i avui han explicat durant aquesta xerrada amb IB3 per què els agradaria ser en un futur periodistes o almenys, ser-ho ara, durant un trimestre dins les aules del seu institut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

82 nous casos de covid a Balears i una nova defunció

Ara mateix hi ha 1.258 persones que estan passant la malaltia, són 32 casos actius més que ahir

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

Els investigadors han localitzat les galeries subterrànies arran d'un plànol de l'any 1938, que es troba a l'Arxiu històric del...

Començà el ramadà per als 60.000 musulmans que viuen a les Illes

Les comunitats islàmiques demanen al Govern que relaxi el toc de queda per poder fer el res de la nit...

Denuncien que la nova escala del port de Ciutadella no permet el pas de persones amb problemes de mobilitat

La Fundació per a Persones amb Discapacitat es queixa que Ports no l'ha consultada