media

IB3 deixa d’emetre anuncis d’apostes i jocs online

La radiotelevisió pública de les Balears ja no emetia publicitat relacionat amb el joc


La ràdio i televisió pública de les Illes Balears no ha emès ni emetrà cap publicitat d’apostes i jocs en línia. L’ens considera que es tracta d’un contingut relacionat amb activitats que no tenen cabuda a un mitjà públic.

Divendres passat, el director de l’ens, Andreu Manresa, ho va anunciar al seu compte de Twitter com també ho van anunciar altres mitjans públics com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Telemadrid, la radiotelevisió valenciana À Punt Mèdia i la televisió basca EiTB.

Per la seva banda, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), en el seu informe que va publicar ‘Anàlisi de la presència de continguts de promoció del joc i les apostes en línia’, junt amb el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, indica que el 45,3% dels anuncis de jocs i apostes en línia s’emeten en horari protegit a la televisió, amb estratègies molt agressives de captació de clients. També recull que gairebé el 40% dels jugadors patològics s’inicia abans dels 18 anys. En horari protegit, infants, adolescents i joves són exposats a aquests missatges, ja que la regulació audiovisual actual en permet la difusió en franges d’emissió d’esdeveniments esportius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Núria Llorach, nova presidenta de la FORTA

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) agafa el relleu d'Andreu Manresa

L’espai ‘Illes i Pobles’ arriba als 500 programes

A partir de dilluns dia 29 de juliol IB3 programarà una selecció dels continguts d'aquests darrers mesos