política

IB3 disposarà de 2 milions d’euros més per millorar els salaris dels treballadors

El Govern, El Pi i MÉS per Menorca han firmat un protocol d'intencions

IB3+disposar%C3%A0+de+2+milions+d%27euros+m%C3%A9s+per+millorar+els+salaris+dels+treballadors

IB3 disposarà, en el primer trimestre de l’any que ve, de 2 milions d’euros més per millorar els salaris dels treballadors de les empreses externes que presten servei a l’èns públic. El Govern ha signat avui un protocol amb el EL PI i Més per Menorca, a través del qual es compromet a destinar aquesta partida extra al pressupost d’IB3.

Aquests dos milions se sumen al pressupost de 33,7 milions d’euros de l’ens públic del pròxim exercici.

MÉS per Menorca i El Pi havien presentat, en ocasió del debat dels pressupostos autonòmics del 2020, diverses esmenes per a millorar el pressupost i les retribucions de tots empleats que treballen en els serveis externalitzats de la ràdio i de la televisió.

Finalment, les esmenes han estat retirades després de signar aquest dimarts un protocol d’intencions per part de MÉS i El Pi amb el Govern pel qual la consellera Castro es compromet a fer efectiva aquesta millora salarial en el primer trimestre del nou any.

El protocol recull que, en el marc de la legislació vigent, l’administració autonòmica estableix entre els criteris d’adjudicació dels serveis externalitzats que es puntuarà la millora de les condicions salarials previstes en el conveni estatal.

A més, s’estableix com a condició especial d’execució d’aquests contractes que les empreses adjudicatàries del servei promoguin la negociació col·lectiva perquè els empleats puguin regular les seves condicions laborals i salarials.

La consellera ha declarat als periodistes que, a partir d’ara, s’hauran de respectar aquestes dues condicions: que existeixi un conveni col·lectiu d’empresa i que es millorin els sous.

Castro ha aclarit que es tracta de dos milions d’euros “extres” que se sumen al pressupost de l’ens del 2020.

La titular d’Administracions Públiques s’ha referit a la “necessitat” que els treballadors d’IB3 comptin amb un conveni d’empresa que reflecteixi la “realitat salarial” i que afronti altres problemes laborals que han de negociar-se.

Castro ha dit que aquesta partida financera és la solució “més a curt termini” i un “primer pas” per a millorar la situació dels treballadors, abans d’afrontar la futura internalització de tots els empleats a través d’un procés d’oposicions públiques.

Per part seva, Castells ha destacat aquesta millora dels sous ja que l’externalització de serveis d’IB3 ha suposat sens dubte la “precarització laboral”. “Aquest tema s’ha d’acabar”, ha defensat.

El portaveu del Pi ha recordat que la seva partit aposta per la internalització de tots els serveis d’IB3, la qual cosa “continuarà reivindicant”.

Tots dos partits han advertit que estaran vigilants perquè aquest acord es compleixi i suposi una millora “real” dels sous.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cladera assegura que els empleats públics del Consell no patiran cap congelació de sou enguany

Cladera no descarta que de cara a 2021 s'hagi de prendre qualque mesura per mor de les previssibles restriccions pressupostàries

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions