política

IB3 disposarà de 2 milions d’euros més per millorar els salaris dels treballadors

El Govern, El Pi i MÉS per Menorca han firmat un protocol d'intencions

IB3+disposar%C3%A0+de+2+milions+d%27euros+m%C3%A9s+per+millorar+els+salaris+dels+treballadors

IB3 disposarà, en el primer trimestre de l’any que ve, de 2 milions d’euros més per millorar els salaris dels treballadors de les empreses externes que presten servei a l’èns públic. El Govern ha signat avui un protocol amb el EL PI i Més per Menorca, a través del qual es compromet a destinar aquesta partida extra al pressupost d’IB3.

Aquests dos milions se sumen al pressupost de 33,7 milions d’euros de l’ens públic del pròxim exercici.

MÉS per Menorca i El Pi havien presentat, en ocasió del debat dels pressupostos autonòmics del 2020, diverses esmenes per a millorar el pressupost i les retribucions de tots empleats que treballen en els serveis externalitzats de la ràdio i de la televisió.

Finalment, les esmenes han estat retirades després de signar aquest dimarts un protocol d’intencions per part de MÉS i El Pi amb el Govern pel qual la consellera Castro es compromet a fer efectiva aquesta millora salarial en el primer trimestre del nou any.

El protocol recull que, en el marc de la legislació vigent, l’administració autonòmica estableix entre els criteris d’adjudicació dels serveis externalitzats que es puntuarà la millora de les condicions salarials previstes en el conveni estatal.

A més, s’estableix com a condició especial d’execució d’aquests contractes que les empreses adjudicatàries del servei promoguin la negociació col·lectiva perquè els empleats puguin regular les seves condicions laborals i salarials.

La consellera ha declarat als periodistes que, a partir d’ara, s’hauran de respectar aquestes dues condicions: que existeixi un conveni col·lectiu d’empresa i que es millorin els sous.

Castro ha aclarit que es tracta de dos milions d’euros “extres” que se sumen al pressupost de l’ens del 2020.

La titular d’Administracions Públiques s’ha referit a la “necessitat” que els treballadors d’IB3 comptin amb un conveni d’empresa que reflecteixi la “realitat salarial” i que afronti altres problemes laborals que han de negociar-se.

Castro ha dit que aquesta partida financera és la solució “més a curt termini” i un “primer pas” per a millorar la situació dels treballadors, abans d’afrontar la futura internalització de tots els empleats a través d’un procés d’oposicions públiques.

Per part seva, Castells ha destacat aquesta millora dels sous ja que l’externalització de serveis d’IB3 ha suposat sens dubte la “precarització laboral”. “Aquest tema s’ha d’acabar”, ha defensat.

El portaveu del Pi ha recordat que la seva partit aposta per la internalització de tots els serveis d’IB3, la qual cosa “continuarà reivindicant”.

Tots dos partits han advertit que estaran vigilants perquè aquest acord es compleixi i suposi una millora “real” dels sous.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP dubta que Menorca pugui rebre els Fons Europeus de Reactivació 

L'equip de govern del Consell assegura que és una feina complicada, atès el gran volum de projectes presentats a l'illa...

L’Aliança per al Residu Zero reclama una llei estatal valenta i amb mesures concretes

Proposen impostos finalistes al plàstic i responsabilitat ampliada del procutor

Carmen Calvo rep a Inca el Premi Maria Plaza

El guardó reconeix la tasca d'entitats i persones que lluiten per la igualtat i el dret de les dones

Noguera: “Més per Mallorca ha de liderar un gran bloc progressista i verd”

Els ecosobiranistes han presentat les conclusions del seu procés de repensament "Cartografiant el futur"