media

‘La mort de Guillem’, el film sobre l’assassinat del jove valencià antifeixista

La pel·lícula mostra el dolor i l'angoixa de la família, que va patir amenaces i va veure en el judici com els responsables de la mort de Guillem sortien pràcticament impunes


La Mort de Guillem‘ comença amb l’assassinat del jove valencià antifeixista a mans d’un grup nazi l’any 1993. A partir d’aquí, la pel·lícula mostra el dolor i l’angoixa de la família, que va patir amenaces i va veure en el judici com els responsables de la mort de Guillem sortien pràcticament impunes. En aquell moment, “era la València del plom”, explica el pare de Guillem. “Els grups feixistes anaven per la nit a perseguir rojos, independentistes, immigrants, homosexuals. Anaven a perseguir gent com Guillem i que pensava com ell”.

La tragèdia va marcar a molts i va ser quan es va iniciar el clam unit contra el feixisme: ‘Guillem Agulló, ni oblit ni perdó’.

Dirigit per Carlos Marqués-Marcet, que ha guanyat enguany el premi Talent al Festival de Màlaga, el film s’estrena aquest divendres vespre a IB3, À Punt i TV3. Una fita sense precedents perquè és la primera pel·lícula que s’emet de manera simultània a les tres televisions públiques de catalanòfones. “Que ho veja molta gent i puga prendre consciència que això no ha de tornar a ocurrir mai més”, assegura el pare de Guillem Agulló. A més, “que ho fagen les tres televisions és un gran orgull per a nosaltres. Guillem haguera volgut que això fora així”.

Pablo Molinero i Glòria March interpreten els pares de Guillem en una producció que inclou la cançó original ‘No s’apaguen les estreles’ creada per l’exvocalista d’Obrint Pas, Xavi Sarrià.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

IB3, À Punt i TV3 aposten per una plataforma digital conjunta per “millorar la interrelació informativa”

Els tres directors de les radiotelevisions públiques catalanòfones han participat en el Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de...

Testimonis mallorquins de l’11S al Zoom

Pere Mateu i Toni Pizà visqueren en primera persona els atemptats, una de les tragèdies més importants de la història

Maria Ferrer inicia la nova etapa d”Al Dia’ a IB3 Ràdio

El programa comença dilluns a les 9 del matí fins les 13h

La llibertat de premsa, amenaçada de mort a l’Afganistan

Els talibans no només són contraris al fet que les dones exerceixin el periodisme, sinó que han obligat a fugir...