media

IB3 estrena ‘Zoom: Tortugues, residents o turistes’

En el reportage, els cuidadors Guillem Fèlix i Xisca Pujol adverteixen que si ara venen tortugues a pondre, és per mor del canvi climàtic


Ni a Cala Nova, ni a la resta d’Eivissa ni, de fet, de les Balears, estam acostumats a veure tortugues ponent ous i tornant a la mar. I aquest estiu no ha passat només un pic, sinó 3: dos a Eivissa i un altre a Menorca. Són la continuació del que vàrem viure l’any passat, quan a Platja d’en Bossa es va produir la primera posta d’exemplars de tortuga babaua documentada a les Balears. Durant un any, han estat criades a centres de recuperació fins que estessin preparades per anar a la mar. I tot això, que sembla cent per cent positiu, té qualque aspecte que no ho és tant.

Al Programa Zoom d’aquesta casa ho analitzam. I ho feim per exemple, amb els cuidadors Guillem Felix i Xisca Pujol, que adverteixen que si ara venen tortugues a pondre, és per una mala notícia: el canvi climàtic.

Les tortugues també han de superar altres reptes un pic les amollin dins la mar: la pesca d’arrossegament, la contaminació, els plàstics i el trànsit marítim són les principals amenaces d’aquesta espècie. I, per descomptat, la hipotètica tornada del turisme de masses.

Com es demana el prestigiós biòleg Manu San Félix, la societat s’ha d’exigir preservar allò que tenim. S’ençata el debat sobre si estam preparats per acollir a les nostres platges les tortugues marines, perquè esdevenguin residents i no turistes. El Programa Zoom intentarà respondre aquestes preguntes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Premis Populars de la COPE reconeixen la lluita dels col·lectius durant la pandèmia

S'ha guardonat el COIBA, el Banc d'Aliments, la Patronal de Salut i l'esportista Paula Barceló

La cavalcada de Reis: sense públic i a través d’IB3

Els patges reals arribaran, per primera vegada, a cinc llocs diferents de Ciutat els dies 30 de desembre, 2 i...

Mor David Prowse, l’actor que va interpretar Darth Vader

Aquest dilluns IB3 Televisió tornarà a emetre el documental "I am your father" dirigit per Toni Bestard i Marcos Cabotá

IB3 estrenarà el 2021 ‘Aixoplucs’, un programa sobre les víctimes de la violència masclista

A cada capítol d'aquesta sèrie de programes es tractarà el cas d'una víctima de violència masclista