X

IB3 estrena ‘Espanya Salvatge’, el darrer documental dels menorquins Jordi i Sergi Escandell

S'estrena també el documental sobre l'extraordinari comportament de l'abella mel·lífera 'El Mecanisme Invisible' i la pel·lícula sobre la música d'arrel eivissenca 'Sons de les Pitiüses'

01/03/2023

IB3 estrena ‘Espanya Salvatge’, el darrer documental dels menorquins Jordi i Sergi Escandell

IB3 Televisió estrena, aquest dimecres, tres documentals antropològics de firma balear. Un és la pel·lícula sobre la música d’arrel eivissenca ‘Sons de les Pitiüses’. S’estrena també el documental sobre l’extraordinari comportament de l’abella mel·lífera ‘El Mecanisme Invisible’ i el darrer treball dels reportatges de natura del segell Escandell: ‘Espanya Salvatge’.

‘Espanya Salvatge’ és una coproducció d’IB3 dels autors menorquins Jordi i Sergi Escandell. Un viatge d’aquests dos germans pel territori espanyol, gravant per mar i per terra la fauna més emblemàtica. Tots dos s’han criat en una família fent documentals de natura. Segueixen els passos dels seus pares, Toni Escandell i Marina Seguí. Els agrada sentir la profunditat de l’oceà, les serralades o els boscos. Les càmeres són, per a ells, una excusa per cercar la solitud: la companyia salvatge de la natura.

Després d’aquest documental, s’emetrà ‘El Mecanisme Invisible’, de Ruben Casas i Martí Mascaró. Exposa la importància de conservar les espècies pol·linitzadores, vitals per al manteniment dels ecosistemes. I, a continuació, ‘Sons de les Pitiüses’, un ambiciós repàs per la música tradicional eivissenca des de l’època antiga fins als intents per recuperar aquest patrimoni immaterial i actualitzar-lo, escrit i dirigit per Ferran Garcia.

01/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT