economia

Iberia compra Air Europa per 500 milions d’euros

Els sindicats d'Air Europa es mostren preocupats per l'afectació en la plantilla


A les 12 i quart de la nit se signava el nou acord de la compra d’Air Europa per part d’Ibèria. La companyia del Grup IAG pagarà 500 milions d’euros, la meitat dels mil milions que s’havien pactat al 2019. A més, Ibèria també ha aconseguit no pagar un sol euro fins a 6 anys després de fer-se l’operació, quan se suposa que el mercat ja s’haurà recuperat de la pandèmia. Air Europa pertany al Grup Globàlia amb seu a Llucmajor. Els sindicats encara no tenen una comunicació oficial de l’empresa però han demanat per avui vespre una primera reunió. El seu principal temor és com afectarà a la plantilla de 3.600 treballadors, molts d’ells en ERTO actualment. Si es conserva la marca dins IAG creuen que hi haurà una reducció de plantilla menor que si es tracta d’una fusió.

La compra es preveu que es faci efectiva en el segon semestre del 2021 però està condicionada a l’aprovació per part de la Unió Europea per la posició dominant que tendrà IAG a Espanya. També diu Ibèria que és necessari arribar a acords amb la SEPI a qui correspon un seient en el consell d’administració d’Air Europa pel rescat públic lliurat a la companyia de la família Hidalgo. Iberia assegura que la compra permetrà a les dues companyies sortir reforçades de la pandèmia i originarà sinergies positives en la reducció de costs i l’augment d’ingressos que seran del tot visibles al 2026. Ibèria passarà a dominar l’aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez i el corredor de l’atlàntic sud.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector agroalimentari celebra la suspensió dels aranzels amb els EUA imposats el 2019

Brussel·les i Washington s'han donat quatre mesos per mirar de resoldre les disputes comercials que tenen l'origen al sector aeronàutic

L’expropiació de pisos buits planteja dubtes legals als administradors de finques

Volen estudiar al detall com els afectarà a l'hora de gestionar les comunitats de propietaris

Agents socials, la UIB i el sector econòmic demana al govern central un pla de salvació específic per a Balears

Aquest divendres han entregat una carta a la delegada del Govern perquè la faci arribar a l'executiu de Pedro Sánchez