X

Identifiquen el responsable d’una estafa multitudinària i en detenen un intermediari a Pama

Més de 200 persones afectades i més de 230.000 euros defraudats

09/12/2023

Identifiquen el responsable d’una estafa multitudinària i en detenen un intermediari a Pama

La Policia Nacional va tenir coneixement de diverses denúncies relacionades amb una estafa de grans dimensions que consistia en l’organització d’un suposat esdeveniment de ball a la República Dominicana previst del 10 al 17 d’octubre de 2023.

S’oferia un paquet de viatge amb vol i allotjament en hotel per un preu de 1.050 euros, si bé aquest preu podia augmentar o disminuir una mica en funció de descomptes o recàrrecs. Els pagaments a l’organitzador, fets durant l’estiu de 2023 es realitzaven de diverses maneres, però la més freqüent era per transferència bancària.

Els perjudicats van començar a sospitar quan el dia 6 d’octubre de 2023 van rebre un correu en què se’ls informava de la suspensió i ajornament de l’esdeveniment. Quan intentaren contactar amb l’organitzador, es trobaren amb evasives. Van comprovar que a l’hotel on s’havia de celebrar l’esdeveniment no constava cap reserva i que tampoc no hi havia vols reservats. El nombre de perjudicats arribaria a 220 persones, de diferents punts de la geografia nacional i internacional, i la quantitat total defraudada seria de devers 230.000 euros, motiu pel qual s’ha creat un grup d’afectats amb la intenció de coordinar-se per reclamar aquestes quantitats.

Per part del grup investigador es tenen acreditades gairebé una cinquantena de denúncies, en espera de rebre’n moltes més i el recorregut dels diners defraudats. I també van identificar el màxim responsable de l’estafa, localitzat fora del territori nacional. A més, s’ha procedit a la recerca i detenció d’un intermediari que residia a Palma.

09/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris