X

Illa i Simón lliuren un informe amb una “estratègia de transició” per a la desescalada

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries ha destacat la importància de l'Atenció Primària i de "mantenir la tensió" i les mesures de protecció col·lectiva 

26/04/2020

Illa i Simón lliuren un informe amb una “estratègia de transició” per a la desescalada

Europapress/ Moncloa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han lliurat aquest matí al president del Govern, Pedro Sánchez, l’informe de ‘Recomanacions sanitàries per a l’estratègia de transició’, just abans de l’inici de la reunió per videoconferència amb els presidents de les comunitats i ciutats autònomes.

Segons ha explicat Fernando Simón avui diumenge en roda de premsa aquest informe planteja que s’han de tenir en compte les següents capacitats per a valorar les possibilitats de desescalada:

1. Garantir la resposta del sistema assistencial

2. Monitoritzar la desescalada

3. Millorar els sistemes de diagnòstic als centres de primària i centres hospitalaris

4. Capacitat de garantir la continuïtat de les mesures de protecció col·lectiva

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat la importància de l’Atenció Primària i de “mantenir la tensió” i les mesures de protecció col·lectiva per poder començar la transició cap a “una nova normalitat”.

“Si es compleix, estarem en una situació de partida per, si la situació epidemiològica ho permet, poder començar la transició cap a una nova normalitat“, ha assenyalat Simón.

Sobre aquesta “nova normalitat”, ha destacat que la fase de transició “ha de portar a la normalitat dins del marc del coronavirus”. “No serà una normalitat com la coneixíem fa un any, sinó una nova normalitat en la qual garantim que en els pròxims mesos els riscos els podrem, si no controlar del tot, sí que podrem reduir els suficient perquè no afectin de forma tan negativa com fins ara”, ha dit.

El document que han lliurat al president de l’Executiu, inclou unes “recomanacions genèriques” per iniciar tot el procés de transició. Així, Simón ha subratllat que han aconseguit preparar aquest informe perquè “comencin a plantejar-se les condicions necessàries per a poder iniciar la fase de transició”.

Mentrestant, Sánchez manté avui dematí la videoconferència amb els presidents de les comunitats autònomes, la setena des que es va decretar l’estat d’alarma per l’epidèmia, en la qual abordarà la mesura que va anunciar ahir dissabte de permetre a la població a partir del 2 de maig sortir a fer esport de manera individual i fer passejos amb les persones amb les quals es convisqui si “l’evolució de l’epidèmia és favorable”.

26/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris