X

Les Illes Balears demanaran un certificat Covid per anar a concerts a partir del 14 d’agost

S'exigirà la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia o prova negativa 48 hores abans a tots els assistents majors de 12 anys

02/08/2021

Les Illes Balears demanaran un certificat Covid per anar a concerts a partir del 14 d’agost

Les Illes Balears demanaran un ‘certificat Covid’ per anar a grans esdeveniments culturals i esportius a partir del 14 d’agost. En concret, s’exigirà la pauta completa de vacunació, haver passat la malaltia o prova negativa 48 hores abans a tots els assistents majors de 12 anys. Aquesta és una de les principals mesures aprovades al Consell de Govern d’aquest dilluns per continuar l’estratègia de contenció de la transmissió del SARS-CoV-2 a l’arxipèlag.

Altrament, es manté la limitació de les reunions socials en horari nocturn entre persones no convivents, atès el risc elevat de contagi que acompanya habitualment aquestes activitats, especialment en un moment en el qual la incidència en població jove es troba en nivells màxims, com a eina fonamental per evitar que l’augment de la incidència pugui arribar a nivells que comprometin l’assistència sanitària de la població.

Segons ha conclòs el Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses en el seu darrer informe, les Illes Balears es troben davant una situació en la qual, malgrat que sembla que s’ha estabilitzat el fort creixement de la transmissió de la COVID-19, aquesta es manté en nivells molt elevats. A més, s’ha intensificat l’efecte de contagi d’aquesta dinàmica, inicialment centrada bàsicament en població jove, cap a altres grups d’edat més vulnerables, amb la reaparició, a més, de brots a les residències de gent gran, i amb la previsió que aquesta situació d’incidència elevada es pugui mantenir durant les properes setmanes.

L’augment d’incidència està relacionat amb la relaxació de les mesures de prevenció, una major mobilitat social i geogràfica, i l’explosió a les Illes Balears de la variant Delta, més transmissible.

Globalment, la comunitat autònoma presenta una incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants (IA14) en població general de més de 1.000 casos. A data de divendres, 30 de juliol, a totes les illes, el nivell de risc pel que fa a la incidència acumulada és molt elevat, i se supera la IA14 de 800 a totes les illes, amb una IA14 de 903,3 casos per 100.000 habitants a Mallorca; 811,4 casos per 100.000 habitants a Menorca; 1750,0 casos per 100.000 habitants a Eivissa, i 873,7 casos per 100.000 habitants a Formentera.

Al conjunt de les illes, el nombre reproductiu bàsic (que representa el nombre mitjà de contagiats que produeix cada nou contagiat) és de 0,93. A Mallorca és de 0,92; a Menorca, de 0,74; a Eivissa, d’1,04, i a Formentera és d’1,45. Aquest indicador, per tant, sembla que mostra una major estabilització, o fins i tot decreixement, en les taxes de contagis a Mallorca i Menorca, mentre que Eivissa estaria en una situació tendent al creixement i Formentera (on la baixa població fa que les dades siguin més volàtils i que aquest indicador s’hagi d’interpretar amb més precaució) estaria en una situació de fort creixement.

La taxa de positivat és de 12,85%, una dada que quasi triplica el paràmetre observat a final del mes de juny (4,81% dia 30 de juny), i mostra encara un creixement, més moderat, respecte de la dada de 14 de juliol (10,84%).

Ús de la mascareta

Pel que fa a l’ús de la mascareta sempre que no es pugui garantir una distància social d’un metre i mig i quan es pugui concórrer en el mateix espai amb altres persones no convivents, els majors de sis anys han de dur mascareta, tant a la via pública o en espais a l’aire lliure com en espais tancats d’ús públic o a les zones d’atenció al públic d’edificis, tant de titularitat pública com privada, amb les excepcions indicades per la llei.

Celebracions i cerimònies

La participació en cerimònies i celebracions nupcials, bateigs, comunions i altres celebracions assimilables es pot dur a terme en espais públics i privats, tant a l’aire lliure com en espais tancats, sempre que no superi el nombre de 120 persones en exteriors i 50 en interiors, i sempre que no se superi el 50 % de cabuda màxima. En tot cas, l’esdeveniment ha de concloure a la 1 h com a màxim.

Platges i parcs

Els de Mallorca, Menorca i Eivissa hauran d’estar tancats al públic entre les 22 h i les 6 h hores.


La restauració de Formentera també haurà de tancar a les 01.00 hores

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT