cultura

El cinema baix subscripció revifa les Balears com a plató de superproduccions de 100 milions d’euros

La productora Palma Pictures assegura que "tenim en cartera nous projectes, i, si els podem assumir, tindran un reconeixement internacional"

Imatge d'arxiu.


El sector audiovisual de les Balears  ha reactivat la seva activitat després de les restriccions per la pandèmia i s’espera un estiu ple de rodatges de ficció que deixaran a les illes importants inversions econòmiques i la creació de llocs de feina. Grans plataformes i productores de l’estranger, especialment d’Alemanya i del Regne Unit, tenen aquest estiu a les Balears com un destí per dur a terme les seves grans produccions i amb pressupostos al voltant de 100 milions d’euros. Segons Pedro Barbadillo, director de la Mallorca Film Comission, “el sector viu un moment molt dolç gràcies a les diferents plataformes de transmissió de continguts”.

Des de principis d’any la indústria no atura i els rodatges a les Balears es multipliquen. Unes grans produccions que compten amb grans pressupostos i que deixen a les ciutats on es roden nombrosos beneficis econòmics. Unes grans produccions on juga un paper destacat la productora Palma Pictures, que en els darrers anys ha aconseguit un reconeixement internacional. I on ha participat en sèries que han tingut un gran èxit com: The Crown, White LinesHanna, Mallorca Files o Love Island.

El seu director de comunicació, Germán Traver, assegura que “tenim per aquest estiu un parell de projectes en cartera per les Balears, que si ho podem assumir tindran un reconeixement internacional”.

Els beneficis econòmics que generen aquestes grans produccions audiovisuals fan que països i ciutats lluitin per aconseguir una part del pastís. La competència més directe per a les Balears són comunitats com les Canàries on les productores de ficció es beneficien d’una deducció fiscal del 40%, Navarra amb una deducció del 25% i també al País Basc; mentre que a les Balears, la deducció fiscal és del 20%. Un percentatge menys atractiu. També Andalusia és, sens dubte, un altre competidor potent. El seu govern autonòmic invertirà 250.000 euros per a posar en marxa un gran plató aquàtic de cinema en la badia de Cadis.

Per cert, que IB3 també prepara per a la nova temporada, que començarà el mes de setembre, noves sèries de ficció. Per exemple, ja ha començat el rodatge de ‘Mòpies’ la seva nova sèrie de ficció ambientada en el santuari de Lluc i produïda al costat de TV3 i À Punt. Amb Valèria Sorolla i Alba Brunet com a protagonistes de la sèrie de quatre episodis.


Escolta aquí la notícia completa d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Kool and the Gang omple el primer concert del Festival de música de Port Adriano

És la segona vegada que els nord-americans visiten el festival en les 9 edicions que s'han celebrat

Francina Armengol posa ‘la primera pedra’ de la Caixa de Música

Es preveu que la seu de l'OSIB estigui enllestida el primer semestre de 2023