Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Imatge impressionant de la pols en suspensió que emboira les Balears

La concentració d'aquestes partícules és prou significativa i és aquest fet el que provoca que la visibilitat es redueixi i sobretot en vista al dissabte pareix que arribaria el pic d'aquesta situació

Satèl·lit MODIS Terra.


Aquests dies podem notar que el cel de les Balears no es troba blau del tot, de fet es troba com si estigués emblanquit i amb una visibilitat molt dolenta. Aquest fet es deu a l’entrada de pols o partícules en suspensió que es troben als nivells baixos i mitjans de l’atmosfera provinents del nord d’Àfrica. Es tracta d’una situació usual dins l’àmbit de les Illes, ja que per la nostra latitud i la proximitat a aquest continent rebem en ocasions la influència de les masses càlides provinents del sud.

Durant el mes de juny hem rebut aquesta casta de situacions, però és en aquesta setmana quan la podem notar amb més contundència. La configuració de l’atmosfera aquests dies és la ideal per rebre aquesta pols en suspensió, que, de fet, seguirà amb nosaltres almenys fins diumenge.

Cal dir, que la concentració d’aquestes partícules és prou significativa i és aquest fet el que provoca que la visibilitat es redueixi i sobretot en vista al dissabte pareix que arribaria el pic d’aquesta situació. Normalment, amb aquest tipus d’entrades venen associats niguls alts i mitjans que fan enterbolir encara més l’ambient, i en el cas que es produeixin algunes precipitacions, les gotes adquireixen les característiques del seu entorn i per tant si tenim pols en suspensió, el que precipitarà serà fang.

Per acabar, volem recordar que aquest tipus de situació meteorològica cada any és més habitual, no només a l’estiu sinó també al llarg de l’any. De fet hem de recordar que aquest mes de febrer vàrem tenir més entrades càlides amb pols en suspensió que no pas entrades polars que són més típiques per aquest mes de l’any.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu