X

L’IME haurà d’aportar més informació sobre els suposats contractes fraccionats

Els serveis jurídics del Consell de Menorca descarten la resta d'irregularitats apuntades per l'Oficina Anticorrupció

21/03/2023

L’IME haurà d’aportar més informació sobre els suposats contractes fraccionats

Ple del Consell de Menorca d'aquest dilluns.

Axel Camarasa

Els serveis jurídics del Consell de Menorca sol·liciten un informe al mateix Institut Menorquí d’Estudis (IME) per determinar si hi ha hagut o no fraccionament de contractes, tal com va apuntar l’Oficina Anticorrupció. Al mateix temps, descarten qualsevol de les altres irregularitats que recollia la investigació.

L’informe entén que no hi ha responsabilitats penals ni disciplinàries contra el president de l’IME i vicepresident del Consell, Miquel Àngel Maria. Ni tampoc contra l’altra persona afectada, membre de l’IME, beneficiari dels contractes. Aixó sí, sobre el fraccionament, els juristes asseguren que no es poden pronunciar amb la informació facilitada per l’Oficina Anticorrució i per això s’encarregarà un informe detallat al mateix IME per poder valorar si els contractes encarregats són susceptibles d’utilització o aprofitament per separat.

L’informe dels juristes del Consell conclou també que no hi ha conflicte d’interès, que no s’incompleix el codi de bon govern del Consell i que no es pot entendre con un sou encobert atès que el fet de ser membre de l’IME, diu el document, no prohibeix que es pugui ser contractat per aquesta entitat.

Són les principals conclusions de l’informe encarregat per la presidenta del Consell, Susana Mora, el passat 9 de febrer, després que l’Oficina Anticorrupció constatés un presumpte incompliment de la llei de contractes del sector públic, entre d’altres irregularitats, amb l’adjudicació de 53.000 euros a un membre del Consell Rector de l’IME en diversos anys, per exercir com a coordinador d’un projecte en base a contractes menors i sense que s’hagi fet un concurs públic. Sí que apunta algunes deficiències com l’absència de factures i d’informació de la contractació menor al portal de l’entitat.

Una qüestió que ha arribat al ple del Consell d’ahir dilluns. L’oposició ha insistit en la manca de transperència de l’IME. El portaveu de Cs, Eugenio Ayuso, que lidera aquesta reivindicació, és qui ha fet la proposta, que ha comptat amb el suport del PP. Per la seva banda, el conseller Miquel Àngel Maria afirma que la web de l’IME ja recull tota la informació actualitzada sobre adjudicació de contractes menors.

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris