X

L’impacte d’un asteroide contra la Terra és només qüestió de temps?

Alan Fitzsimmons, astrofísic de la Universitat de Queen's a Belfast, adverteix del perill de no estar preparats per això

22/06/2017

L’impacte d’un asteroide contra la Terra és només qüestió de temps?

/EFE

Un prestigiós astrofísic de la Universitat de Queen’s a Belfast ha advertit que l’impacte d’un asteroide contra la Terra és només qüestió de temps, i que no estem preparats per a això.

El professor Alan Fitzsimmons, del Centre d’Investigació d’Astrofísica d’aquesta universitat, ha dit que la qüestió sobre aquest tema és quan ocorrerà una col·lisió d’un asteroide, en lloc de si ocorrerà.

Cal recordar que el 30 de juny del 1908 un petit asteroide va explotar sobre Tunguska, a Sibèria, i va devastar una superfície de 1.200 quilòmetres quadrats. El professor Fitzsimmons adverteix que un impacte inesperat similar al món d’avui podria destruir fàcilment una ciutat important i un asteroide més gran podria causar un autèntic desastre.

“Els astrònoms troben asteroides propers a la Terra cada dia i la majoria són inofensius. És possible que el següent Tunguska ens prengui per sorpresa, i encara que som molt millors trobant asteroides més grans, això no ens serveix si no estem preparats per fer alguna cosa sobre aquesta qüestió”, ha assegurat el professor.

22/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris