X

Inca commemora el 25N amb activitats reivindicatives

Amb un programa especial d’activitats que s’han dissenyat des de l’Espai de Dones d'Inca

25/11/2023

Inca commemora el 25N amb activitats reivindicatives

L’Ajuntament d’Inca commemora, un any més, el 25N, dia Contra la Violència de Gènere amb un programa especial d’activitats que s’han dissenyat des de l’Espai de Dones d’Inca. “Com cada any, la finalitat de tots aquests actes és conscienciar els ciutadans que, avui i sempre, hem de lluitar plegats contra aquesta xacra social. És necessària la implicació de tots i totes per aconseguir un municipi lliure de violències masclistes”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, María del Carmen Oses.

La penjada de la banderola commemorativa d’aquesta data per part de representants de totes les forces polítiques del Consistori ha servit per donar el sus a la programació especial dels actes que se celebren aquest dissabte. A continuació, els alumnes del centre escolar Sant Vicenç de Paül han estat els responsables de llegir el manifest. A més a més, han interpretat també un rap sobre les violències masclistes.

Tot i això, un any més, el plat fort és la fireta “Inca amb Veu de Dona”, que se celebra al carrer Major fins a les 14.00 hores. La fireta feminista inclou actuacions de ball i acrocirc, a més d’una actuació musical d’Auba Murillo i acte commemoratiu en record de les dones víctimes de violència masclista.

Durant el divendres, d’altra banda, els i les alumnes d’alguns centres escolars d’Inca es varen concentrar a la plaça d’Espanya per mostrar els murals que havien realitzat. També el Teatre Principal d’Inca se suma a la reivindicació del 25N amb la programació de l’obra Altres formes la qual varen veure unes 1.000 persones en total.

25/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris