X

Inca disposarà d’un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal

Un conveni entre l'Ajuntament i Garden Hotels permetrà la posada en marxa de la nova àrea d'aportació

22/11/2022

Inca disposarà d’un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal

Dia primera de desembre es posarà en marxa a Inca una àrea d’aportació habilitada per a la recollida de poda i tractament de biomassa vegetal, gràcies a un acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’empresa Garden Hotels. Així, la ciutadania inquera disposarà d’un espai a on poder fer aportacions vegetals, tant de restes de poda forestal (mata, pi, etc.), agrícola (procedents d’arbres fruitals com el garrover, ametller, etc.), restes de gespa, fulles i restes d’hort, així com restes de plantes crasses o de la família de les palmàcies (fasser, garballó, cactus, etc.).
Amb aquesta mesura, es dona també una solució als agricultors i serveis forestals, que són grans generadors de poda, ja que recentment ha sortit una llei que prohibeix la crema de poda. En aquesta àrea també es podrà tractar la poda de palmera, que fins ara suposava un cost impostant per al municipi ja que s’havia de dur a incinerar.

Garden Hotels, cadena pionera en projectes de sostenibilitat pels quals va rebre ara fa un any el certificat d’Estratègia d’Economia Circular per AENOR, serà la responsable del tractament de les restes vegetals. D’aquesta manera, l’empresa inquera posarà la maquinària, eines i material necessari per transformar les restes de poda en biomassa o compostatge vegetal.

«Estam molt contents de poder treballar conjuntament amb l’Ajuntament d’Inca i desenvolupar plegats aquest projecte. Es tracta d’una col·laboració pionera entre un ens públic i el sector privat en una iniciativa d’economia circular, la qual té un gran valor social», explica Jaume Ordinas, interventor general de Garden Hotels.

Aquesta actuació s’emmarca dins el pla impulsat pel consistori de la Capital del Raiguer per tal de potenciar la implicació i la participació col·lectiva de la ciutadania en la gestió dels residus i millorar els índexs de recollida selectiva a Inca. La nova àrea d’aportació vigilada amb un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal està ubicada en el polígon 8, a la parcel·la 12, una zona ben connectada a la xarxa viària i molt propera a una sortida de l’autopista Palma-Alcúdia, i romandrà oberta de dilluns a divendres, de 7.30 a 14 hores.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT