X

Inca limitarà la reconversió de locals en habitatges a les zones comercials

Així s'aprovarà en el pròxim ple de l'Ajuntament, en què també es regularà el creixement en altura dels edificis

24/10/2023

Inca limitarà la reconversió de locals en habitatges a les zones comercials

L’Ajuntament d’Inca preveu aprovar la limitació per reconvertir locals en habitatges en zones comercials de la ciutat. Això després d’aprovar-se el decret d’emergència en habitatge que així ho permet, tot i que és cada municipi qui té les competències per determinar com i on fer-ho.

L’objectiu d’aquestes limitacions, segons afirma l’equip de govern inquer, és preservar el teixit comercial i evitar l’encariment dels lloguers d’aquests locals. El Consistori ha elaborat una zonificació, en què s’assenyalen tots els carrers on no es permetran aquestes reconversions.

La norma entrarà en vigor tot d’una que s’aprovi al plenari, però s’hi podran presentar al·legacions durant un mes. L’Associació de comerciants troba que és encertada. Durant el darrer any, a Inca s’han produït una trentena de reconversions de locals en habitatges.

D’altra banda, el ple de dijous també regularà el creixement en altura dels edificis. Així, només podran incrementar la seva alçada els immobles situats en sis avingudes i artèries principals, mentre que la resta de la ciutat continuarà com fins ara.

24/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris