X

Inca no autoritzarà aparcar davant els guals permanents

Un informe del secretari municipal afirma que aquestes reserves són il·legals

21/09/2023

Inca no autoritzarà aparcar davant els guals permanents

Cati Alzamora

Inca no permetrà aparcar davant els guals permanents, com sí que han fet altres consistoris de l’illa. El secretari municipal ha fet un informe en què assegura que la creació d’aquestes reserves és il·legal. Ajuntaments com el de Sóller, Selva o Santa Margalida ja les empren.

La falta d’aparcament a Inca és un problema que ve d’enrere. L’oposició va proposar la creació de reserves d’estacionament perquè els propietaris dels garatges hi poguessin aparcar davant, però un informe del secretari municipal considera que són il·legals.

Segons aquest informe, permetre l’aparcament davant els guals permanents contradiu la llei nacional de trànsit. A més, segons diu, substituir els guals per un altre tipus de reserva no es justificaria per l’interès públic.

El Consistori inquer es desmarca així del camí que han seguit altres municipis com Selva o Sóller, on aquestes autoritzacions ja estan implantades. Santa Margalida va ser el primer municipi a crear aquestes reserves, i ha rebut devers 400 sol·licituds.

La clau perquè la fórmula sigui legal, destaca el batle, Joan Monjo, és que la reserva no es fa damunt un gual, sinó que es crea una figura nova i es pinta d’un color diferent.

Precisament, aquesta setmana, un altre ajuntament, el d’Andratx, havia anunciat la seva intenció de crear també aquesta figura per alleugerir la falta d’aparcament als carrers del municipi.

21/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris