X

Inca obligarà els patinets elèctrics a contractar una assegurança de responsabilitat civil

La nova ordenança en matèria de circulació entrarà en vigor el gener de l'any que ve

08/11/2023

Inca obligarà els patinets elèctrics a contractar una assegurança de responsabilitat civil

Maria Antònia Buades

La nova ordenança de circulació d’Inca obliga els conductors de patinets elèctrics a tenir una assegurança de responsabilitat civil de fins a 120.000 euros. Les assegurances d’aquests tipus de vehicles van des del 50 als 70 euros anuals.

A partir de gener de l’any que ve, els patinets elèctrics que circulin per la ciutat d’Inca hauran de tenir contractats una assegurança de responsabilitat civil. La mesura s’ha pres per mor de l’augment d’aquest tipus de vehicles, que ja suposen un nou sistema de mobilitat.

L’ús del casc també serà obligatori i els patinets només podran anar per on circulen els cotxes. Queda prohibit, per tant, circular per les voravies o zones per a vianants. Les empreses asseguradores fa temps que tramiten assegurances de patinets elèctrics, i la nova normativa ha fet que n’augmenti la demanda. El preu oscil·la entre els 50 i 90 euros anuals, depenent de la tipologia del vehicle.

Inca no ha estat el primer municipi a aplicar aquesta ordenança, a sa Pobla ja fa un any i mig que l’assegurança del patinet és obligatòria.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris