X

Una crema descontrolada arrasa 5,4 hectàrees de Son Fe a Alcúdia i obliga l’evacuació de 49 persones

Un destacament de l'Ibanat romandrà durant tota la nit a la zona de l'incendi per tal de refrescar el terreny

09/02/2021

Una crema descontrolada arrasa 5,4 hectàrees de Son Fe a Alcúdia i obliga l’evacuació de 49 persones

Ja està estabilitzat l’incendi forestal declarat aquest dimarts horabaixa al puig de Son Fe a Alcúdia. El foc ha cremat prop de 5,4 hectàrees de pinar. Degut a la proximitat de les flames, 49 persones han hagut de ser desallotjades de ca seva.

Amb tot, però, els equips d’extinció de l’Ibanat confien en què el caliu no revifi durant la nit. Un destacament romandrà durant tota la nit a la zona per tal de refrescar el terreny.

L’incendi s’ha declarat devers les 15.30 hores a Son Fe. És una àrea boscosa, però propera a habitatges i per això la Guàrdia Civil ha evacuat la zona.

Inicialment s’ha temut molt per la força del vent, però el desplegament d’un operatiu ampli format pels bombers d’Alcúdia, Inca i Manacor, a més de dos helicòpters, tres autobombes, 14 brigadistes i dos tècnics, tots ells de l’Ibanat, han aconseguit evitar que s’estengués. A hores d’ara el foc ja està estabilitzat encara que els equips hi continuen fent feina.

Tot indica que l’incendi ha començat per una crema que s’ha descontrolat i ha pres muntanya amunt. Segons les darreres informacions aportades per l’Ibanat, s’han cremat 5,4 hectàrees de pinar.

09/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT