X

Els equips d’extinció quedaran tot el vespre per controlar l’incendi declarat a Serra, as Mercadal

S'ha declarat aquest capvespre a Serra, es Mercadal, i afecta una superfície d'aproximadament 3,5 hectàrees

12/03/2024

Els equips d’extinció quedaran tot el vespre per controlar l’incendi declarat a Serra, as Mercadal

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) actua a un incendi a Serra, es Mercadal, que al vespre de dimarts encara no estava controlat. Afecta una superfície d’aproximadament 3,5 hectàrees a un lloc de difícil accessibilitat, la qual cosa ha complicat l’accés als serveis d’extinció.

Segons ha informat l’IBANAT, el foc ha començat devers les 16.30 h de dimarts. Té gravetat potencial zero, que vol dir que pot ser controlat pels mitjans previstos pel Pla Infobal, i encara en l’evolució més desfavorable, no suposaria un problema per a persones alienes a l’extinció ni per a béns diferents dels forestals.

El missatge del lloc ha explicat que possiblement el foc s’hauria originat a un tros d’una tanca que tenia molta vegetació. Els equips d’extinció continuaran les tasques durant el vespre de dimarts per evitar que es propagui cap al pinar. El lloc no s’ha vist afectat.

A les tasques d’extinció s’han dedicat un mitjà aeri, dues autobombes, deu brigadistes, tres tècnics i un agent de medi ambient (AMA).

12/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris