X

Incertesa a les discoteques d’Eivissa: la majoria no sap si obrirà aquest estiu

Alguns clubs de platja i locals d'oci com Lío Ibiza sí que han anunciat que començaran a funcionar

16/06/2020

Incertesa a les discoteques d’Eivissa: la majoria no sap si obrirà aquest estiu

Aquest serà un any atípic a l’illa d’Eivissa. Les grans discoteques, per primera vegada, podrien romandre en silenci. Per ara, la majoria ja han anunciat que no obriran en juliol i potser no ho faran en tota la temporada.

És el cas de Privilege, que mantendrà les portes tancades per primera vegada en 27 anys. El seu soci majoritari, José María Etxániz, assegura en una entrevista al programa “Zoom”, d’IB3 que el més probable és que no puguin obrir en tot l’estiu a causa de la crisi de la Covid-19. “Primer és la salut, no tot són diners”, diu Etxániz. “Si hi ha un problema a Eivissa, n’acabaré tenint la culpa jo”, assegura l’empresari, que havia invertit mig milió d’euros en llums i pantalles i ha hagut d’ajornar tots els contractes per la temporada que ve. Etxániz explica que si alemanys i italians no viatgen és difícil que els espanyols paguin per entrar a una discoteca i per consumir “copes de 10 o 14 euros”, perquè molts “estan en ERTO” i no tenen capacitat adquisitiva. Etxániz també assegura que la discoteca fa nou anys que perd diners perquè altres països estan més de moda per aquest tipus de turisme.

Ushuaïa i Hï, establiments d’oci del grup Empresas Matutes, han anunciat oficialment fa unes hores que no faran esdeveniments durant el mes de juliol per la situació causada per la Covid-19. Tampoc no es farà la festa Children of the 80s als Hard Rock Hotel d’Eivissa i Tenerife. “Ara és el moment d’actuar responsablement i no arriscar el que hem aconseguit en els darrers mesos entre tots”, diu el comunicat oficial. “La salut i la seguretat dels nostres convidats, artistes i equip és la nostra prioritat número 1 i no operarem si existeix qualsevol mena de risc per a ells”, afegeixen aquests establiments, que asseguren que només obriran les portes de nou “quan la situació sigui segura”.

Lío, del grup Pacha, ha anunciat la seva obertura pel 10 de juliol. Asseguren que el seu personal ha fet formació professional de la mà de metges especialitzats sobre la prevenció de la Covid-19. Prenen la temperatura a tots els empleats abans de començar el torn, han posat dispensadors de gel hidroalcohòlic i el personal ha de dur obligatòriament un equip de protecció personal. També hi haurà equips disponibles per als clients. S’hi ha redistribuït l’espai per garantir la distància social i s’haurà de reservar taula. També s’incrementarà la neteja i s’afavorirà el pagament per ‘contactless’. Tot i això, al web de Lio es reconeix que hi ha un risc inherent d’exposició a la Covid-19 a qualsevol lloc públic. També Destino Ibiza, del grup Pacha, ha anunciat la seva obertura pel 16 de juliol amb protocols molt similars per evitar contagis de coronavirus.

Respecte a la discoteca Pacha, fonts de la discoteca asseguren que no veuen “clara” la seva obertura. “L’equip segueix treballant per poder obrir, però és necessari entendre amb més detall les mesures de salut i higiene que garanteixin al màxim el benestar i la salut de tots, i per això l’obertura és encara incerta”, explica una portaveu de la discoteca, que diu que no es prendrà cap decisió que no compleixi les recomanacions de les administracions públiques.

Un portaveu de la discoteca Amnesia assegura que encara no tenen res decidit sobre aquest estiu perquè estan esperant que el Govern balear els doni indicacions. En funció de com s’autoritzi l’obertura de discoteques decidiran si obren o no. Al web d’Amnesia hi ha un comunicat oficial de la Covid-19 que assegura que anul·len tots els esdeveniments previstos pel mes de juny. També asseguren que els clients que hagin comprat entrades podran canviar-la o demanar la devolució.

A les xarxes socials, l’últim missatge que es pot llegir de la discoteca DC-10 és la cancel·lació de la seva obertura. En aquest comunicat asseguren que hauran d’esperar a veure quan podran desenvolupar la seva activitat amb seguretat.

El xef Ferran Adrià, que gestiona el Heart Ibiza junt amb Guy Laliberté de Cirque du Soleil ja va anunciar públicament a principis de maig que el local d’oci del passeig marítim d’Eivissa no obriria portes aquest estiu per la manca de turisme, però fonts empresarials asseguren que ho estan estudiant i es podrien replantejar la seva decisió inicial.

El gerent de l’associació Ocio de Ibiza, José Luis Benítez, assegura que tot dependrà també de les condicions que marqui el Govern balear per l’obertura de les discoteques. El dijous tenen prevista una reunió amb l’Executiu autonòmic per parlar d’aquesta qüestió. A l’associació li preocupa la salut dels clients i com pot afectar això a la marca de l’illa. Diferent és la situació dels restaurants de platja amb llicència de música, els coneguts popularment com ‘beach clubs’. Assegura Benítez que a principis de juliol obriran gairebé tots, perquè tot i que ja poden fer-ho, molts estan esperant que es reprenguin els vols internacionals.

16/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT