societat

Incertesa i incredulitat entre la colònia britànica de Menorca pels efectes del ‘Brexit’

Els impostos a pagar si es venen la casa i l'accés a la sanitat pública centren els principals dubtes


Lorraine Ure viu a Menorca des de l’any 1997. Gaudeix de la vida en una casa situada a primera línia del port de Maó, as Castell. Ara, però, viu moments d’incertesa i incredulitat davant del fet que des de l’1 de gener el seu país d’origen és fora de la Unió Europea. I és que si no són residents, els britànics poden venir a l’illa sense visat, però com passa amb els turistes extracomunitaris, per un temps màxim de tres mesos en cent vuitanta dies. Un cop transcorreguts aquests noranta dies, han de sortir d’Espanya (tot i que hi poden tornar immediatament).

L’elevada mitjana d’edat fa que alguns d’aquests britànics menorquins s’hagin plantejat vendre’s la casa i tornar al seu país d’origen. De nou, més dubtes que els advocats han mirat de resoldre. L’ambaixada britànica també deixa clar que no es pagarà dues vegades l’impost: el que s’aboni a Espanya no s’haurà d’ingressar al Regne Unit.

El Foreing Office també indica que els britànics que residien legalment a Espanya a 31 de desembre de 2020 tenen garantit els drets de residència, feina i accés a la Seguretat Social. Un tema, el de poder gaudir de la sanitat pública d’Espanya, que també preocupa a la comunitat britànica de Menorca.

Força dubtes que poden explicar el fet que des del 2016, any del referèndum del Brexit, el nombre de britànics empadronats a Menorca hagi passat de 2.693 a 1.793 a un de gener del 2019, 900 manco.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma