X

La incidència des de l’inici de pandèmia en els menors: 227 infants hospitalitzats, 22 d’ells, a l’UCI i un mort

Només el 35% dels infants d'entre 5 i 12 anys de les Balears han iniciat el procés de vacunació, molt enfora del 50% de la mitjana estatal

24/01/2022

La incidència des de l’inici de pandèmia en els menors: 227 infants hospitalitzats, 22 d’ells, a l’UCI i un mort

Imatge d'arxiu.

Des que va començar la pandèmia, 227 menors han ingressat a l’hospital per la covid a les Balears. 22 infants han acabat a la Unitat de Cures Intensives, 9 en aquesta darrera onada, moment en què s’ha notificat a més la primera mort pediàtrica amb aquesta malaltia. Ara mateix, a son Espases, hi ha 9 infants a planta i 3 a l’UCI.

Els pediatres insisteixen en què la vacuna és segura i eficaç i que redueix els efectes greus de la infecció. A les Balears, només el 35% dels infants d’entre 5 i 12 anys han iniciat el procés de vacunació, molt enfora del 50% de la mitjana estatal.

Un altre benefici que permet la vacuna és fer que els infants i adolescents tornin a la normalitat. Aquest col·lectiu pateix greus conseqüències per les quarantenes i aïllaments.

Mal al braç, al cap o malestar general són els principals efectes secundaris que els causa la vacuna. Excepcionals són diuen els casos de miocarditis o relacionats amb al·lèrgies que, en la majoria dels casos, es resolen aviat.

La foto d’avui

Salut notifica avui gairebé 2.700 casos nous de COVID-19 a les Illes, i han donat positiu 2.200 proves PCR i d’antígens, és un 36% de les que es fan. Ara mateix, passen la malaltia a Balears més de 26.200 persones. Són 500 manco que ahir.

Hospitalitzacions

Avui les illes registren 91 pacients covid a les UCI, representen un 27% dels llits uci possibles als hospitals públics i privats de la comunitat, estan en situació de risc molt alt. Ara bé, si analitzem l’evolució de les darreres setmanes, s’observa una estabilització en els ingressos, ja que tenim pràcticament mateixa xifra de pacients ingressats que dilluns passat. De fet, és un menys. (Dilluns passat hi havia 92 pacients)

A planta la tendència és ben diferent. Avui es tornen a superar els 400 pacients covid a planta, són 403. En els darrers 5 dies, aquesta xifra no ha aturat de crèixer i comparat amb el passat 19 de gener, amb 358 pacients, és una augment del 12,5% en només 5 dies.

 

759 professionals sanitaris de baixa

Avui hi ha 759 professionals sanitaris de baixa per covid-19. Així, es consoliden cinc dies seguits de davallades. De fet, avui tenim la mateixa xifra de professionals sanitaris de baixa que fa just dues setmanes (759).

En el següent gràfic es mostren les corbes de la pandemia (casos, curats, morts i actius). Els actius segueixen baixant: es cura més gent de la que es contagia.

Les residencies tornen a registrar màxims històrics de positius. Ara bé, a diferència d’altres onades, en les que no hi havia la vacuna, ara només un 10,7% dels usuaris contagiats estan ingressats als centres hospitalaris.

En aquest gràfic es veu l’evolució de casos nous, pcrs noves i mitjana de casos a 7 dies. Es veu com es ralenteix el ritme de casos,tot i que encara puja.

 

 

24/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT