X

Incidents i 15 detinguts en les manifestacions per l’empresonament de Hasel

Milers de persones varen participar en les protestes per la detenció i l'empresonament del cantantal a Barcelona, Lleida, Girona, Vic, València, Palma, Manacor i Maó

17/02/2021

Incidents i 15 detinguts en les manifestacions per l’empresonament de Hasel

Quinze persones han estat detingudes, mentre que 17 mossos d’esquadra i 16 manifestants han resultat ferits, en les diferents manifestacions convocades en suport al raper Pablo Hasel a Barcelona, Lleida, Girona i Vic. Milers de persones varen participar en les protestes per la detenció i l’empresonament del cantant.

Durant les manifestacions s’han cremat de contenidors, s’han llançat objectes i s’han produit enfrontaments i càrregues policials. A Vic la Comissaria dels Mossos d’Esquadra ha patit importants destrosses després que un grup de manifestants varen intentar irrompre dins les dependències policials.

A València també es varen concentrar més de 500 persones en suport al raper empresonat.

El govern de la Generalitat i els ajuntaments de Vic i de Barcelona han criticat l’empresonament de Pablo Hasel i han demanat el seu alliberament però han condemnat l’ús de la violència per part d’alguns dels manifestant.

Les protestes per la detenció i ingrés a la presó de Pablo Hasel, també arribaren fins a la plaça d’Espanya de Palma. Unes tres-centes persones es manifestaren amb el lema ‘Llibertat d’expressió. Els drets es defensen exercint-los’. Una protesta convocada a través de les xarxes socials i on la policia va identificar desenes de manifestants, al·legant que la concentració no estava autoritzada perquè no s’havia notificat amb 24 hores d’antelació.

També hi va haver concentracions a Manacor i Maó. En cap d’elles es registraran incidents.

Pablo Hasel ha estat sentenciat a 9 mesos de presó per “enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona”, i compleix ara condemna a la presó Ponent de Lleida.

17/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris