X

L’escorxador de Ciutadella acumula en un any i mig 4 expedients i prop de 50.000 euros de multa

És el segon expedient que obre la Conselleria pels problemes estructurals. L'Ajuntament ja hi ha presentat recurs

03/12/2018

L’escorxador de Ciutadella acumula en un any i mig 4 expedients i prop de 50.000 euros de multa

L’Ajuntament de Ciutadella s’enfronta a una nova sanció de fins a 22.500 euros per les deficiències detectades a l’escorxador municipal. És el segon expedient obert per la Conselleria de Sanitat i el consistori ja ha presentat recurs. Medi Ambient n’instrueix un altre.

El nou expedient de Salut conté dues multes de 10.000 euros i una altra de 2.500. L’Ajuntament al·lega que en la qüestió relativa a les deficiències dels corrals tenen de termini fins al desembre del 2019, motiu pel qual no se’ls pot sancionar si encara estan a temps d’esmenar-ho. L’altra gran sanció té a veure amb deficiències estructurals. En aquest punt, els serveis municipals defensen que han anat resolent les mancances, com per exemple, impermeabilitzar part de la nau. Per últim, la sanció de 2.500 euros s’atribueix a la manca d’higiene de l’escorxador.

Des de l’Ajuntament confien poder resoldre totes les deficiències per no haver de fer front a noves sancions.Els 60.000 euros extres rebuts del Govern serviran per fer front a aquestes sancions.

Recentment, el consistori ha hagut de pagar quasi 10.000 euros per una altra infracció en matèria de benestar animal. I manté pendent de resoldre l’obert pel Consell Balear de la Producció Ecològica arran de les irregularitats detectades en l’etiquetatge i la traçabilitat de la carn de pollastre.

03/12/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris