X

Indignació a Menorca per l’anul·lació d’unes oposicions per irregularitats detectades a Mallorca

Sindicats i alguns opositors critiquen que s'haurà de repetir la prova sense que s'hagi registrat cap incompliment a l'illa

27/06/2018

Indignació a Menorca per l’anul·lació d’unes oposicions per irregularitats detectades a Mallorca

Els 21 opositors menorquins que s’han examinat per accedir al cos auxiliar de l’administració autonòmica hauran de repetir les proves per culpa d’una irregularitat detectada només a Mallorca. Una decisió del Tribunal Qualificador que ha causat un gran malestar als aspirants de les illes menors. La mesura s’ha pres pels “dubtes raonables en relació amb el principi d’igualtat” que s’han detectat durant l’examen d’informàtica.

Les queixes es basen en què aquesta irregularitat es va donar en el tercer torn, que només es fa fer a Mallorca davant l’elevat nombre d’aspirants.

Els sindicats es fan ressò d’aquest malestar. Des d’UGT expliquen que la decisió és fruit d’un cúmul de despropòsits i consideren que hi ha altres solucions menys dràstiques. La responsable de personal autonòmic, Laura Servera, sosté que a Menorca i a Eivissa no s’haurien d’anul·lar les proves.

A més, es posen a disposició dels afectats i avança que arribaran fins al final per mirar de revertir l’anul·lació.

Una idea similar sostenen des de l’STEI. Defensen que la decisió s’ha pres amb una visió global i sense tenir en compte les particularitats de cada illa. Ho explica el delegat de personal d’administració autonòmica, Andrés Robles.

Els sindicats apel·len també a la pressió que suposa per als opositors, que ara veuen com han de tornar a preparar la prova. A Menorca s’han presentat 21 persones, 11 de les quals de torn lliure, que aspiren a dues places. Alguns dels afectats s’estan mobilitzant per reclamar que no s’anul·li l’examen a Menorca, ja que ho consideren un greuge comparatiu.

El Govern, per la seva banda, defensa l’àmbit autonòmic de les proves i sostenen que es una qüestió d’igualtat de condicions dels aspirants independentment del lloc on s’examinen.

La polèmica ha arribat aquest dimecres al Parlament. El diputat menorquí del PP, Juan Manuel Lafuente, ha demanat la dimissió de la consellera d’administracions públiques, Catalina Cladera.

UGT també ha exigit responsabilitat al Govern per aquesta situació.

27/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris