X

Inestabilitat els pròxims dies

Les temperatures màximes davallaran dissabte fins als 17-21 ºC de la mà del vent de gregal

12/05/2023

Inestabilitat els pròxims dies

Fotografia d'Antònia arribant en vaixell a Ciutadella on ha pogut veure aquest divendres al matí un cap de fibló.

El Temps

El cap de setmana arriba amb temps insegur. El solc d’aire fred que s’ha despenjat aquesta setmana cap a la nostra latitud mantendrà les condicions d’inestabilitat durant els pròxims dies. Aquest divendres al matí ja hem tengut ruixats d’intensitat acompanyats de tempesta a Menorca, i s’espera que durant les pròximes hores també puguin afectar a Mallorca, i el capvespre a les Pitiüses.

Dissabte 13

Per aquest dissabte s’espera el cel parcialment ennigulat amb convergències entre el vent de gregal i la tramuntana que poden donar lloc a ruixats i tempestes localitzades. No es tracta d’un episodi de pluges generals, sinó de ruixats intensos que faran redols. Les zones on poden ser més probables és al nord i ponent de Mallorca, així com a les Pitiüses. El capvespre es poden obrir algunes clarianes, tot i que es manté la possibilitat de ruixats cap al sud de l’arxipèlag. Les temperatures màximes davallaran fins als 17-21 ºC de la mà del vent de gregal.

Diumenge 14

Intervals de niguls amb niguls d’evolució durant les hores centrals del dia que poden deixar alguns ruixats localitzats a Mallorca i a les Pitiüses. Poden ser puntualment intensos i acompanyats de tempesta. L’Agència Estatal de Meteorologia manté l’avís groc per precipitacions de 20 mm a tot Mallorca, a excepció del llevant.

El vent bufarà de component nord amb qualque cop moderat a Menorca. Les temperatures no experimentaran canvis significatius.

12/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris