X

Els infants menors de 12 anys vacunats estaran exempts de presentar el certificat covid

Sobre la campanya de vacunació, encara es treballa per decidir on fer-ho. Les escoles estan disposades a facilitar espais sempre en horari lectiu però demanen un protocol clar i igual per a tots els centres

08/12/2021

Els infants menors de 12 anys vacunats estaran exempts de presentar el certificat covid

Els infants menors de 12 anys no necessitaran mostrar el certificat covid estiguin vacunats o no. Així ho recorda la Conselleria de Salut tal com marca l’acord del Consell de Govern de dilluns passat 29 de novembre que regula l’obligatorietat de presentar el passaport covid a diferents establiments a les Balears.

Mentrestant, les Balears iniciarà la vacunació pediàtrica als infants d’11 anys (sisè de primària) i anirà descendint en grups d’edat. La campanya començarà dimecres que ve dia 15 de desembre quan està previst que arribaran les dosis.

De moment s’estudia encara si es farà a les escoles, als centres de salut o si s’obrirà un nou espai de vacunació. La presidenta de l’Associació de Directors d’Infantil i Primària de Mallorca, Joana Maria Mas, ha destacat que els centres estan disposats “a facilitar espais dins l’horari lectiu” per dur a terme la vacunació. També demana, però, que el protocol que es dugui a terme sigui “efectiu i clar” per a tots els centres i que “es tingui en compte si els menors han d’anar acompanyats de les famílies”, sobretot per la situació que suposaria la seva entrada als centres en horari lectiu.

Amb tot, els infants acaben les classes d’aquest trimestre el pròxim dimecres 22 de desembre i tornaran el dilluns 10 de gener després de les vacances de Nadal.

Davant la possibilitat que hi hagi pares reticents a administrar la vacuna als seus fills, el Govern té previst una tasca pedagògica adreçada a les famílies, ja que recorden que en aquests moments, els infants és el col·lectiu que més es contagia.

La immunització de la vacuna contra la covid en infants es produirà en dues dosis del preparat de Pfiser que consistirà en un terç de la dosi que s’utilitza per als adults. Entre la primera i la segona dosi hauran de passar vuit setmanes.

08/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris