X

Els infants balears d’11 anys seran els primers en citar-los per rebre la vacuna contra la covid

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que la campanya començarà el pròxim dimecres 15 de desembre  "quan tot just arribin les dosis", segons està previst

07/12/2021

Els infants balears d’11 anys seran els primers en citar-los per rebre la vacuna contra la covid

Les Balears començaran a cridar als infants d’11 anys per rebre la vacuna contra la covid. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que la previsió és que arribin el pròxim dimecres 15 de desembre “tot just arribin les dosis”, segons està previst. Armengol també ha fet una crida als pares i mares perquè duguin els seus fills a vacunar: “Hi ha una cosa evident i és que els vacunats es contagien d’una manera més lleugera i contagien menys. És una obligació individual i col·lectiva de tots perquè és una salvació per als nostres fills”.

Aquest dimarts, el Ministeri i les comunitats han acordat en la Comissió de Salut Pública ampliar la campanya de vacunació per als infants entre els 11 als 5 anys, una franja d’edat que acumula la major incidència acumulada de contagis a Espanya.

L’Agència Europea del Medicament ja va donar llum verda a l’administració de Pfizer als menors de 12 anys i ara estan a l’espera que el 13 de desembre arribi la primera remesa de vacunes per a aquest grup. Després, començaran a distribuir-se entre les comunitats autònomes.

Els experts que formen la Ponència de Vacunes han elaborat un document comentant els beneficis de la vacunació contra la covid en els nins d’aquesta franja d’edat. A Espanya, més de 3 milions de nins podrien rebre la vacuna que consistirà en un terç de la dosi que s’utilitza per als adults. Rebrien la vacuna en dues dosis. Entre la primera i la segona dosis haurien de passar tres setmanes.

07/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris