X

Infermeres de Menorca ofereixen pautes i recomanacions als diabètics en la Primera Jornada de Diabetis

L'han impulsada creadores de Guia de Bones Pràctiques sobre el Peu Diabétic, que ha permès reduir-ne més d'un 80% les amputacions

17/11/2023

Redacció

La diabetis és una malaltia crònica caracteritzada per l’increment dels nivells de glucosa en la sang. A les Balears, afecta un 6% de la població. Una realitat que demana prevenció per evitar les complicacions més greus: patir un infart, un accident cardiovascular, insuficiència renal, ceguesa o l’amputació de peus.

Els consells i recomanacions per a pacients, familiars i cuidadors s’han abordat en la Primera Jornada de Diabetis celebrada a Menorca, a la Sala Multifuncional des Mercadal. Hi han participat 120 persones, inclosos grups d’estudiants de Nutrició i Tècnic Auxiliar en Cures d’Infermeria.

La Jornada, amb ponències i tallers, l’han organitzada les infermeres que el 2015 crearen la Guia de Bones Pràctiques sobre el Peu Diabètic. Des de llavors, el nombre d’amputacions de peus a Menorca per aquesta malaltia s’ha reduït en un 81,5%.

La diabetis és la patologia més freqüent en països en desenvolupament amb 425 milions de pacients arreu del món, un 16% més que el 2019, abans de la pandèmia.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris