X

Infermers de l’Hospital de Manacor es queixen que només es pretén reforçar la meitat de les 12 h del seu torn de feina

Diuen que no es tenen en compte les característiques especials dels horaris al centre sanitari del Llevant

19/06/2023

Infermers de l’Hospital de Manacor es queixen que només es pretén reforçar la meitat de les 12 h del seu torn de feina

Personal d’infermeria de l’Hospital de Manacor ha fet arribar als mitjans de comunicació una nota informativa en què es queixen que la gerència del centre comarcal té previst reforçar els torns de feina amb més personal, però “sense tenir en compte les característiques especials que tenim en aquest hospital”, explica el portaveu Marcos Sumavielle.

Això és, no de manera íntegra, sinó només durant set de les 12 hores que fa feina el col·lectiu “des de l’obertura de les instal·lacions” amb un horari que permet conciliar “d’una manera més equilibrada i compensar l’esforç físic i mental de la càrrega de treball i la pressió del dia a dia”, a més de reduir el cost de transport i permetre gaudir de més flexibilitat horària”.

Recorden que l’hospital de Manacor va ser “pioner a les Balears” en aquest tipus de torns i expressen: “costa d’entendre que vulguin anar a contracorrent”.  D’aquesta manera, al·ludeixen al fet que “en els darrers anys, la gerència d’aquest hospital ha ampliat serveis específics nous i sempre en format de 7 h, tot i no haver estat ben acceptat per gran part del personal perquè suposa una pressió afegida per a les infermeres i els tècnics auxiliars.

La resposta “negativa” de la gerent a la seva demanda els ha dut a fer pública la situació per mirar de forçar una intervenció de l’IBSalut. Incideixen, així mateix, que fa temps que estan en una situació “molt delicada de manca de personal per adequar ràtios pacient – infermer” i que això “comporta un risc de la salut dels pacients, però també del mateix personal”.

19/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT