política

Informe negatiu de Medi Ambient sobre la cimentera de Son Güells

L'informe lamenta que l'estudi d'impacte ambiental no va valorar els efectes de la cimentera en un entorn que "no és pròpiament industrial, sinó que hi predominen els habitatges"


Els tècnics assenyalen, en el document, que es tracta d’una activitat “molesta, nociva i insalubre”; també indica que és “potencialment contaminant”. A més, l’informe destaca que, malgrat que la població actual en aquesta zona de Palma és de 841 habitants, la revisió del Pla General de Ciutat preveu que superi les 3.900 persones. De fet, l’informe lamenta que l’estudi d’impacte ambiental no va valorar els efectes de la cimentera en un entorn que “no és pròpiament industrial, sinó que hi predominen els habitatges”

Quant a la qualitat de l’aire, l’informe tècnic subratlla les emissions que produirà la planta de formigó, tant per la seva pròpia activitat com per l’increment de la circulació de camions i maquinària a la zona. El fet que la parcel·la del projecte estigui en una zona contigua al torrent de Santa Bàrbara és un altre dels factors que juguen en contra de la cimentera en aquest informe desfavorable, que també menciona totes les al·legacions que s’han rebut perquè no es dugui a terme, les quals “poden de manifest la poca acceptació social” que té.

Les conclusions ja s’han enviat a les parts interessades i dijous que ve el votarà el comitè tècnic, davant del qual el promotor podrà defensar l’obra. Quan s’aprovi en el ple de la Comissió, l’informe serà vinculant per a Cort i, per tant, podrà denegar la llicència del projecte. La Gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma va suspendre a l’octubre la concessió de llicències d’obra a la zona de Son Güells durant un any, encara que aquesta decisió no va afectar el projecte de la cimentera. Malgrat això, Truyol va assegurar que el nou Pla General de Palma eliminarà els usos industrials.

La cimentera sempre ha generat l’oposició dels veïns de Son Güells, que varen manifestar-se a les portes de l’Ajuntament de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

MÉS demana accelerar les instal·lacions d’acollida per “tractar els migrants com a persones”

Després de la imatge publicada a IB3 Notícies de migrants dormint dins cotxeres, el diputat i portaveu parlamentari de MÉS...

VOX considera “insostenible” la quantitat de pasteres arribades a Balears en dos dies

Aquest cap de setmana han arribat a les costes de Balears 17 pasteres, amb 268 persones en total

El PP de Mallorca prioritza la recuperació, la mobilitat i la seguretat de cara a 2023

Prohens ha posat en valor el treball fet per fer arribar el projecte 'popular' a tots els racons de l'illa

Tolo Gili, president d’ El Pi de Mallorca

Entre els objectius del nou president, "calmar les aigües" internes i mirar cap a les eleccions del 2023